ΕΛΛAΔΑ

Οι αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι από Αττική Οδό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο, για αποζημίωση και των χιλιάδων νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα.

Οι αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι από Αττική Οδό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Άμεσα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, αλλά και στους επιβάτες των τεσσάρων αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που «κόλλησαν» τη δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πάντως, πέραν των αποζημιώσεων που θα καταβάλουν οι εταιρείες, οι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν μέσω δικαστικής οδού και επιπλέον χρήματα για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

«Είναι σε μία κατάσταση που καλούν στα δικηγορικά γραφεία και ρωτούν σε πρώτη φάση αν θα πρέπει να δεχτούν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ή αν θα πρέπει να προσφύγουν. Έχω υπόψιν μου πελάτη μου ο οποίος είχε σοβαρό θέμα με τον διαβήτη του έμεινε κλεισμένος με την γυναικά του η οποία ήταν καρκινοπαθής 13 ολόκληρες ώρες χωρίς να έχουν ούτε νερό ούτε να μπορούν να φανέ ούτε να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους» λέει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Για το χάος της Αττικής Οδού, Επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντός 25 ημερών, αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά για να αποδοθούν κυρώσεις.

«Πέρα από τη χρηματική καταβολή που θα δοθεί, δεν παραιτείται – και αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές – κανένας από τίποτα. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν άμεσα και από εκεί και πέρα, όποιος πολίτης θέλει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, είναι ελεύθερος να το κάνει», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, δικαιούνται πλήρους και πραγματικής αποζημίωσης. Παράλληλα, επισημαίνει, η καταβολή των αποζημιώσεων στους πολίτες, δεν ακυρώνει το δικαίωμα προσωπικής προσφυγής τους.

«Η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών, στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη, που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ, όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Έχουν έννομο συμφέρον αυτοί οι άνθρωποι να αρνηθούν το ποσό των 2.000 ευρώ, να κινηθούν νομικά να προσφύγουν και στα αστικά και στα ποινικά δικαστήρια. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η αποζημίωση των 2.000€ περιλαμβάνει τους συνεπιβαίνοντες» επισημαίνει η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου.

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο, για αποζημίωση και των χιλιάδων νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα.

«Όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλο στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει», αποσαφήνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ζήτημα αποζημίωσης τίθεται και για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν διακοπές ρεύματος.

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης-κακοκαιρία "Ελπίς": Ζητώ συγγνώμη – Θα αποδοθούν ευθύνες για την Αττική Οδό

Πηγή:ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση