ΕΛΛAΔΑ

Μπλόκαραν τις λέξεις «Πάσχα», «Καλή Ανάσταση» και «Χριστός Ανέστη» στους υπολογιστές μέσω Viber!

Σβήνει η εφαρμογή πριν προφτάσεις να συμπληρώσεις τις ευχές με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες - Σε μουσουλμάνους χάκερς το αποδίδει προγραμματιστής λόγω της εβραϊκής προέλευσης της λέξης «Πάσχα» - Αναμένεται η αντίδραση του Viber

laptop
Photo Credits: @pixabay/ Joshua Woroniecki

Είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει με το Viber, όταν την εφαρμογή την έχεις σε χρήση από τον υπολογιστή. Όπως ενημερώνουν πολλοί χρήστες όταν γράφεις τη λέξη «Πάσχα» για να στείλεις ευχές, σε μια ανοικτή συνομιλία και πριν καλά- καλά ολοκληρωθεί η λέξη η εφαρμογή κλείνει!

Ενώ, δηλαδή, γράφεις κανονικά μέχρι το «Πάσχ», είτε στα ελληνικά, είτε με λατινικούς χαρακτήρες (Pasx), μόλις πληκτρολογείς το «α» ή το «a», κλείνει το viber.

Επίσης το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη εφαρμογή, αν πληκτρολογήσεις είτε στα ελληνικά, είτε με λατινικούς χαρακτήρες, το «Καλή Ανάσταση» και το «Χριστός Ανέστη», αφού μόλις «χτυπήσεις» το τελικό γράμμα της δεύτερης λέξης, «η» ή «i» αντίστοιχα, κλείνει το viber.

Εν ολίγοις, το viber δεν σου επιτρέπεται να στείλεις ευχές για το Πάσχα μέσω υπολογιστή. Το πρόβλημα αυτό, φαίνεται ότι δεν ισχύει για την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με προγραμματιστή που μίλησε στο zougla.gr, «πρόκειται για μια ενέργεια από χάκερς και μάλιστα μουσουλμάνους, οι οποίοι μπλοκάρουν τη λέξη “Πάσχα”, πιθανόν λόγω του ότι είναι εβραϊκή».

Ένας έτερος προγραμματιστής έδωσε διαφορετική εξήγηση για το θέμα: «Όταν μέσω κινητού τηλεφώνου γράφεις στο viber, μια ευχή όπως «χρόνια πολλά», ή «καλό Πάσχα», τότε η εφαρμογή «πετάει» εικονίδια με μπαλόνια ή ένα πασχαλινό αυγό ή ένα λαγό πασχαλινό αντίστοιχα. Συνεπώς, υπάρχει η πιθανότητα όταν γράφεις την ευχή «καλό Πάσχα», «Καλή Ανάσταση», ή «Χριστός Ανέστη» μέσω υπολογιστή να λείπει ή να μην έχει φορτωθεί κάποιο πακέτο φωτογραφιών, όπως το Πασχαλινό πακέτο, με συνέπεια αφού δεν βρίσκεται η φωτογραφία πχ. με το αυγό, να κρασάρει το πρόγραμμα, ρίχνοντας την εφαρμογή».

 

Πηγή:zougla.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση