ΕΛΛAΔΑ

Λογαριασμό για αναδασώσεις ανοίγει η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ θα καταθέσει 500.000 ευρώ στον λογαριασμό, ο οποίος θα κοινοποιηθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων.

No profile pic

Ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των αναγκών των πυρόπληκτων δήμων από τη μία πλευρά αλλά και των προσφορών ιδιωτών και χορηγών από την άλλη έχει θέσει σε λειτουργία η Κεντρική Ενωση δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στη διεύθυνση https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/. Παράλληλα, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι δήμοι σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και δασαρχεία για την αποκατάσταση των δασών στις περιοχές που κάηκαν.

Η ΚΕΔΕ θα καταθέσει 500.000 ευρώ στον λογαριασμό, ο οποίος θα κοινοποιηθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων και δεσμεύεται για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων που θα συγκεντρωθούν. Επίσης η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) των πυρόπληκτων περιοχών αποφάσισε το άνοιγμα ειδικών λογαριασμών όπου οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν ώστε τα χρήματα να κατανεμηθούν στους δήμους για να αποκαταστήσουν τις υλικοτεχνικές υποδομές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές όπως λάστιχα, γεννήτριες κ.λπ.

Οι πρόεδροι των ΠΕΔ τόνισαν προς το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ότι υπάρχει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους δήμους, αλλά η βοήθεια που θα σταλεί πρέπει να είναι στοχευμένη στις άμεσες ανάγκες τους. «Απαιτείται συντονισμός ώστε να συγκεντρωθούν μόνο τα υλικά που χρειάζονται και να αξιοποιηθεί έτσι αποτελεσματικά η βοήθεια των πολιτών», τονίζει ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να γίνει μια “σπατάλη” δυνάμεων και υλικών που ο καθένας προσφέρει από το υστέρημά του». Ηδη, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για τρόφιμα και νερά. Οπως προκύπτει όμως και από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, αλλά και από τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα, υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη από ζωοτροφές, καθώς χιλιάδες αιγοπρόβατα βρίσκονται στο ύπαιθρο, εφόσον πολλές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν, όπου τα πάντα έχουν καεί και δεν μπορούν να βρουν τροφή. Επιπλέον, βέβαια, οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σχετικές προμήθειες. Τον συντονισμό και την κατανομή των ποσών θα αναλάβουν οι κατά τόπους ΠΕΔ υπό τον συντονισμό της ΚΕΔΕ.

Πηγή:Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση