ΕΛΛAΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Στις 9 Ιανουαρίου ενώπιον των Αρχών ο πατέρας Αντώνιος

Προθεσμία για εξηγήσεις πήραν οι τρεις από τους οκτώ υπόπτους για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Στις 9 Ιανουαρίου ενώπιον των Αρχών ο πατέρας Αντώνιος

Ξεκίνησαν οι κλήσεις από την Εισαγγελία Ανηλίκων σε βάρος των οκτώ προσώπων που καλούνται ως ύποπτοι για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Την Τρίτη (27/12), τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού κλήθηκαν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, ως ύποπτοι για τη σωματική κακοποίηση ανηλίκων φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν προσήλθαν οι ίδιοι, αλλά οι δικηγόροι τους κι έλαβαν προθεσμία για τις 9 Ιανουαρίου


Την ίδια ημέρα, ανωμοτί εξηγήσεις θα δώσει και ο πατέρας Αντώνιος για κακουργηματική ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δύο φιλοξενούμενων, καθώς και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων κατά συρροή. Οι πράξεις αυτές προέκυψαν ύστερα από τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων και αναμένεται να λάβει προθεσμία 15 με 20 ημερών δια των συνηγόρων του, οι οποίοι θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και θα ζητήσουν προθεσμία 15 με 20 ημερών, προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

Όσο για τα υπόλοιπα επτά στελέχη, όλοι τους υπάλληλοι της Κιβωτού, αντιμετωπίζουν αδικήματα που σχετίζονται με κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενων. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε Αθήνα, δύο από δομή στη Χίο και ακόμη δύο στο Βόλο, ενώ τα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα 2020-2022.

Κατά πληροφορίες, φαίνεται πως προέκυψαν ενδείξεις ότι οι πράξεις των υπαλλήλων, όπως ξυλοδαρμοί, απομόνωση και καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που λαμβάνονταν από τους υπαλλήλους, αλλά ότι ακολουθούσαν μία κεντρική γραμμή για το σωφρονισμό των νέων, καθ’ υπόδειξη του πατρός Αντωνίου.
Η έβδομη υπάλληλος καλείται να δώσει εξηγήσεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Κι αυτό γιατί εμφανίζεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί. Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα, ενώ στη συνέχεια απέκτησαν χαρακτήρα πλημμεληματικό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση