ΕΛΛAΔΑ
Ιπποκράτειο για την έγκυο που έχασε το παιδί της: Δεν αιμορραγούσε, δεν χρειαζόταν η άμεση εισαγωγή της
Η ετοιμόγεννη γυναίκα έφτασε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με αιμορραγία
Τη δική του εκδοχή για την σοκαριστική καταγγελία της 30χρονης μητέρας πως ενώ αιμορραγούσε, την έδιωξαν γιατί τελείωνε η εφημερία, παρουσιάζει το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και ισχυρίζεται πως δεν υπήρχαν στοιχεία που επέβαλλαν την άμεση εισαγωγή της.
Η ετοιμόγεννη γυναίκα έφτασε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με αιμορραγία, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, αλλά εκεί της είπαν να πάει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η εφημερία του οποίου ξεκινούσε μισή ώρα μετά. Εκεί όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, άργησαν να της κάνουν καισαρική, έπαθε αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας και το μωρό της γεννήθηκε χωρίς σφυγμό!
Η διοίκηση του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει στην απάντησή του στην καταγγελία της μητέρας ότι η έγκυος εξετάστηκε από μαία και τον γιατρό της εφημερίας, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επέβαλαν την άμεση εισαγωγή της στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση τονίζει πως παρουσιάστηκαν «ανακριβή στοιχεία», ενώ όπως προκύπτει από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο:
«Στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19.
Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες.
Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της», αναφέρει στην ανακοίνωση η διοίκηση του Νοσοκομείου και καταλήγει:
«Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία», καταλήγει η ανακοίνωση.