ΕΛΛAΔΑ
Iατροδικαστής Γ. Λέων: «Δεν έχουμε ακούσει ουσιαστικά μία διαφορετική αιτία θανάτου»
«Όσοι λένε τώρα πως οι πρώτες αιτίες δεν είναι σωστές, δεν λένε τελικά ποιες είναι οι αιτίες θανάτου»
Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ό,τι αφορά τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών της κατηγορουμένης.
«Μέχρι στιγμής υπάρχει η άποψη η οποία έχει καταγραφεί αρχικά στις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες δεν έχουν υποστήριξη από κανέναν συνάδερφο» είπε αρχικά ο κ. Λέων αναφερόμενος στην ηπατική ανεπάρκεια και στην αγενεσία φλεβοκόμβου ως αιτίες θανάτου.
Επισήμανε πως μέχρι την εμφάνιση του τέταρτου συνηγόρου της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου δεν είχαν ειπωθεί στο δημόσιο διάλογο αντίθετες απόψεις από αυτές των Καρακούκη και Καλόγρηα.
«Όσοι λένε τώρα πως οι πρώτες αιτίες δεν είναι σωστές, δεν λένε τελικά ποιες είναι οι αιτίες θανάτου» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.
Μιλώντας και ο ιατροδικαστής, Χρήστος Κραββαρίτης, τόνισε πως «για να καταδικάσουμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου η άποψή μας θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένη» ενώ σημείωσε πως εφόσον αποδομείται η εγκληματική ενέργεια τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών είναι παθολογικά.
«Είναι επιστημονικώς αξιοπερίεργο και πολύ σπάνιο, όταν όμως δεν υπάρχουν ευρήματα να τεκμηριώσουν κατά τρόπο αδιάσειστο…τι μπορούμε να πούμε παραπάνω;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κραββαρίτης ερωτώμενος εάν εκτιμά πως οι θάνατοι των τριών παιδιών ήταν μία ατυχής σύμπτωση.
«Δεν έχουμε ακούσει ουσιαστικά μία διαφορετική αιτία θανάτου» κατέληξε ο κ. Λέων.
Χρήστος Κραββαρίτης: Η υπόθεση αυτή χαρακτηρίζεται ως η πιο πρωτόγνωρη, παράδοξη και οξύμωρη υπόθεση
Ο ιατροδικαστής και μάρτυρας ειδικών γνώσεων για την υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου των τριών παιδιών, Χρήστος Κραββαρίτης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τις γνωματεύσεις στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών.
«Τουλάχιστον εγώ έχω να λέω ότι ποτέ δεν άλλαξα άποψη. Ήμουν από την αρχή σταθερός σε αυτό που πιστεύω. Η υπόθεση αυτή χαρακτηρίζεται ως η πιο πρωτόγνωρη, παράδοξη και οξύμωρη υπόθεση. Είναι παράδοξο γιατί χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό για να αντιστρέψουμε και να αξιολογήσουμε ευρήματα της νεκροψίας. Είναι οξύμωρο γιατί για το ελληνικό οι αιτίες θανάτων των παιδιών είναι αυτές που έχουν αρχικά δοθεί. Η πραγματογνωμοσύνη του κ. Τσαντίρη είναι ενεργή, αθωώνει τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο. Για ένα κράτος δικαίου για να θες να αναθεωρήσεις πρέπει να ακυρώσεις και να είσαι σίγουρος γ αυτό» είπε αρχικά.
«Η όλη κινητοποίηση της κοινής γνώμης ήταν ότι «έφυγαν» 3 παιδιά. Ως επιστήμονας πρέπει να είναι τόσο σωστός, ακέραιος και τεκμηριωμένος τόσο που το αποτέλεσμα να είναι τόσο ορθά και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Στην περίπτωση αυτή, τα στοιχεία όπως κατατέθηκαν δεν αρκούν για να δώσουν την μορφή του αδιάσειστου. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε με “ίσως” και “μπορεί”», συμπλήρωσε.