ΕΛΛAΔΑ

Χρ. Ταραντίλης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη απαιτεί εξειδίκευση

Τι είπε από τη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond.

Χρ. Ταραντίλης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη απαιτεί εξειδίκευση

 Στις τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να προσφέρουν οι ελληνικές εταιρείες για να την αντιμετώπιση των μεγάλων τεχνολογικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο εταίρος (partner) και επικεφαλής του τομέα Κεντρικής Κυβέρνησης και Δημόσιου της Ernst and Young (EY) Χρήστος Ταραντίλης στη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond.

      Συγκεκριμένα, ο κ. Ταραντίλης ανέλυσε πως οι ελληνικές εταιρείες, μέσω της αξιοποίησης των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της αναλυτικής των δεδομένων (data analytics), μπορούν:

   ● να εξελίξουν την ελληνική βιομηχανία logistics, αυξάνοντας την παραγωγικότητά της στο 40%, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας σε πύλη logistics για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια,

   ● να παράγουν τεχνολογικές λύσεις για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρών καθώς και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας.

      Ωστόσο, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι θεμελιώδες προαπαιτούμενο για τα παραπάνω αποτελεί η εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα της τεχνολογίας στην Ελλάδα, καθώς περισσότερο από το 70% των εταιρειών αδυνατεί σήμερα να καλύψει έγκαιρα τέτοιου τύπου θέσεις εργασίας.

     Στη συνέχεια ο κ. Ταραντίλης κατέθεσε μια σειρά προτάσεων προς την Πολιτεία για την παραγωγή, διακράτηση και προσέλκυση εξειδικευμένου προσωπικού στον τεχνολογικό τομέα όπως:

   ● αναμόρφωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημίων με πρακτικά μαθήματα στις νέες τεχνολογίες που θα συμπληρώσουν και θα ενισχύσουν τη θεωρητική κατάρτιση,

   ● αναμόρφωση και επιμήκυνση του θεσμού της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και φοιτητριών, με κίνητρα και προς τις επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθούν οι δεσμοί της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία

   ● σύνδεση των πανεπιστημίων με τις startup επιχειρήσεις μέσω του Elevate Greece, όπου θα μπορούσαν να αναρτώνται οι θέσεις εργασίας

   ● ενίσχυση των φορέων διά βίου μάθησης για την εκπαίδευση ή επανεκπαίδευση όσων επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση