ΕΛΛAΔΑ

Το ελληνικό νησί που προσελκύει χιλιάδες επιστήμονες από όλη την υφήλιο

Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό και όλοι θέλουν να το επισκεφτούν;

No profile pic

Υπάρχει ένα ελληνικό νησί που φαίνεται ότι προσκαλεί την επιστημονική κοινότητα του πλανήτη να το γνωρίσει και να μείνει εκεί και ίσως να μην το περίμενες, αλλά μιλά για αυτό μέχρι και το BBC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#greece #antikithira

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ dikaiopolis στις

Ο λόγος για το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον μελέτης του, είναι τα καιρικά φαινόμενα που εμφανίζει, καθώς μπορεί κανείς να βρει εκεί από τη μια σκόνη από τη Σαχάρα και από την άλλη τέφρα από την Αίτνα.

Τα Αντικύθηρα λοιπόν, είναι το ελληνικό νησί που σύμφωνα με το BBC αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού επιστήμονες, οι οποίοι με μια μόνο επίσκεψη τους εκεί, μπορούν να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#antikithira

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kick Boxing / Muay Thai 🇬🇷🇹🇭🇯🇵 (@murwn_xarxalakis) στις

Το μικρό αλλά τόσο σημαντικό αυτό νησί, βρίσκεται μεταξύ της Κρήτης και των Κυθήρων και βρέχεται από τρεις θάλασσες, το Αιγαίο, το Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος. Μιας και βρίσκονται στο μέσο των μαζών αέρα από όλες τις Ηπείρους, έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση. Αυτό συνεπάγεται πρακτικά ότι όλες οι αέριες μάζες και των πέντε ηπείρων συναντούνται πάνω από τον τόπο αυτόν, διατηρώντας τις ιδιότητες της θερμοκρασίας και της υγρασίας από όπου προέρχονται. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εδώ ακόμη #αντικυθηρα #antikythera #Antikithira #church #island #greece #greeceislands

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas Mpekas (@mpekasmpek) στις

Ακόμα, μιας και ο αέρας εκεί δεν έχει ρύπους οι επιστημονες μπορούν να παρατηρήσουν τον ουρανό πολύ εύκολα και με ακρίβεια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#wyspapiratów #blekitnalaguna #gramvousa #balos #kissamos #greece #tarsanas #antikithira #friday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joanna Wasielewska (@asia_wasielewska) στις

Π.χ. στις 28 Αυγούστου του 2018, μια ομάδα επιστημόνων κατέγραψε μεγάλη ποσότητα σωματιδίων που είχαν μεταφερθεί από τις πυρκαγιές στον Καναδά, μέσω της ατμόσφαιρας για δυο εβδομάδες πριν φτάσουν στα Αντικύθηρα.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, καθώς μπορούν να δείξουν με ποιον τρόπο διαμορφώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα πρόβλεψης τους.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔹La Repubblica: Οι άγνωστες ομορφιές των Αντικυθήρων 🔹 Ψηλά βράχια πάνω από τη θάλασσα, κρυφοί ορμίσκοι και σπηλιές για εξερευνήσεις, ένα μικρό χωριό όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και μία καταπράσινη φύση, γιομάτη μυρωδιές από ελίχρυσο και δεντρολίβανο. Καλώς ήρθατε στα Αντικύθηρα, ένα μικρό ελληνικό νησί κοντά στη Κρήτη. 🔹Διάβαστε περισσότερα στο @mononews.gr #mononewsgr #antikithira #cyclades #welovegreece_ #kithira #greece #amazinggreece #larepubblica

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mononews (@mononews.gr) στις

Σύμφωνα με τα σχόλια ενός επιστήμονας, τα Αντικύθηρα είναι το ιδανικό εργαστήριο μελέτης της δημιουργίας των σύννεφων και των ομιχλών, καθώς αποτελεί και ένα μεσό κατανόησης της κλιματικής αλλαγής.

Στα Αντικύθηρα κατοικούν μόνιμα μόλις 22 άνθρωποι, οι περισσότεροι είναι άνω των 65 ετών, ενώ οι επιστήμονες έχουν γίνει δεκτοί με χαρά, καθώς φέρνουν μια ανανέωση στον τόπο.

 

Πηγή:e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση