ΕΛΛAΔΑ

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: «Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κ. Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι»

Η εισαγγελέας αναμένεται να τοποθετηθεί επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης μητέρας

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: «Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κ. Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι»

Διεξοδική είναι η αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης. Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευαγγελία Σπυριδωνίδου δεν έχει προτείνει ακόμη επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης μητέρας, όμως έχει αναφερθεί στις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά και στη στάση της κατηγορούμενης σήμερα μητέρας του εντός του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε καταθέσεις γιατρών στο ακροατήριο και απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι η Τζωρτζίνα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο επειδή εμφάνισε σπασμούς. Ακόμη έκανε εκτενή αναφορά στις πολλαπλές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί το παιδί και από τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι ήταν καλά στην υγεία του.

«Η Τζωρτζίνα μέχρι αυτό το χρονικό σημείο δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, όλες οι εξετάσεις της ήταν φυσιολογικές, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το πρωί της 9ης Απριλίου το παιδί ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο και ανακοινώνεται στην κατηγορουμένη. Εκείνη ευθύς αμέσως ανακοινώνει ότι το παιδί έκανε εμετούς. Η ίδια μας είπε ότι έβγαλε σάλια. Μόλις ειδοποιήθηκαν οι γιατροί ακύρωσαν το εξιτήριο και κράτησαν τη Τζωρτζίνα για περεταίρω έλεγχο. Ακολούθησε δεύτερος εμετός την ίδια ημέρα» τόνισε η εισαγγελέας για να περιγράψει στη συνέχεια: «Στις 3 τη νύχτα το παιδί απασχόλησε ξανά τους γιατρούς διότι η μητέρα ενημέρωσε για αυξημένους σφυγμούς και βήχα. Στις 10 Απριλίου το πρωί ήταν σε καλή κατάσταση (…)».

«Πέταξαν λάσπη στον Χασαπόπουλο»

Ακολούθως, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι την επόμενη ημέρα στο Καραμανδάνειο και έκανε λόγο για «λάσπη» προς τον γιατρό κ. Χασαπόπουλο, ο οποίος κράτησε – έπειτα από ΚΑΡΠΑ 50 λεπτών – το παιδί στη ζωή.

«Έγινε πολύ κουβέντα για τον αν καθυστέρησε ο κ. Χασαπούλος. Τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι το παιδί το επανέφερε. Και να πω και το άλλο; Γνωρίζουν τι ώρα ενημερώθηκε ο κ. Χασαπόπουλος; Δεν το είπε κανείς. Η κυρία κατηγορούμενη δεν μας είπε όταν την ρωτήσαμε. Η απάντησή της ήταν ότι δεν θυμάται και ότι δεν κρατούσε ρολόι. Μόλις ανέβαλε ο κ. Χασαπόπουλος προχώρησε άμεσα σε διασωλήνωση του παιδιού και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν – όπως μας είπε – ότι το στόμα της Τζωρτζίνας ήταν γεμάτο με σάλια. Αυτό για εκείνον, εκείνη τη στιγμή ήταν ανεξήγητο. Ο γιατρός κατέθεσε ότι μόλις έμαθε ποιας οικογένειας ήταν το κορίτσι είπε ότι αυτό το παιδί πρέπει να ζήσει. Έκανε το καθήκον του. Χρέος του κατά τον όρκο του είναι να βοηθήσει τον ασθενή με όλες του τις δυνάμεις. Αλίμονο αν ζητάμε από τους γιατρούς να εγκαταλείπουν τη προσπάθεια μόνο και μόνο επειδή έχουμε μια υποψία ότι μπορεί να έχει ο ασθενής μας προβλήματα μετά. Αλίμονο αν του λέμε να σταματήσει γιατί δεν θα έχουμε τον τέλειο άνθρωπο. Όπως είναι τα ΑΜΕΑ. Ποιος θα το κρίνει αυτό; Ο κ. Χασαπόπουλος έκανε το καθήκον του και καλά έκανε. Και η κυρία κατηγορούμενη είπε ότι ήθελε το παιδί της. Πως λοιπόν πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και του λέμε κακώς συνέχισες την ΚΑΡΠΑ…Η Τζωρτζίνα ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί. Ήταν ηρωίδα. Όταν έχεις νεκρό μπροστά σου και βλέπεις ότι δεν πάλλεται το στήθος τι να σκεφτείς; Να σταματήσω; Τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο, αν δεν ήταν εκείνος το παιδί θα είχε φύγει. Τον συγχαίρω, είναι άνθρωπος πάνω απ όλα με «Α» κεφαλαίο».

Για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη

Αναφερόμενη στη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου το διάστημα αυτό με τον τότε σύζυγό της η εισαγγελέας είπε: «Εκείνο το χρονικό διάστημα που το παιδί νοσηλεύονταν η κ. κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα social media και ρωτάει αν ο κ. Δασκαλάκης φοράει τα βέρα του και αν δηλώνει παντρεμένος. Η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω. Και όλα αυτά ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει το νου της στον κ. Δασκαλάκη και ρωτάει την αδελφή της συνεχώς για αυτόν».

Μάλιστα η εισαγγελέας επισήμανε ότι η κατηγορούμενη είχε βάλει το κοριτσάκι σε διαδικασία απολογίας επειδή ζητούσε να δει τον μπαμπά της.

«Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι αυτό ήταν στη κατάσταση που ήταν; Γιατί οι γιατροί έλεγαν για παιδοψυχολόγο;», σημείωσε η κ. Σπυριδωνίδου και λίγο αργότερα είπε: «Μόλις έγινε η εισαγωγή του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο και ενώ η κ. κατηγορούμενη είχε αγωνία -όπως μας είπε- πάει στο σπίτι της να πάρει πράγματα. Για ποιο λόγο; Ξέρει πόσο το παιδί θα έμενε στο νοσοκομείο; Πήρε πρώτα τον δικηγόρο της τηλέφωνο. Είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό στο παιδί σου και να παίρνεις τον δικηγόρο σου πρώτα και μετά τον πατέρα του παιδιού; Μας είπε ότι είχε τρομάξει! Φεύγει μετά από το νοσοκομείο και αφήνει πίσω την αδελφή της. Δεν καλεί τον πατέρα του. Και τι σημαίνει; Όταν το παιδί νοσηλεύεται θα καθίσει η θεία και όχι ο πατέρας; Αν πάθαινε κάτι το παιδί ποιος θα ήταν εκεί; Η θεία; Η ίδια δεν θέλει να μάθει τι θα πουν οι γιατροί στη κλινική; Τι θα κάνουν; Και θυμίζω ότι αυτό είναι λίγο μετά το θάνατο της Ίριδας. Η Τζωρτζίνα είναι το μοναδικό που σου έχει μείνει στη ζωή και σηκώνεσαι να πάρεις ρούχα και παντόφλες χωρίς να ξέρεις ακόμη πόσο το παιδί θα νοσηλευτεί;».


«Η ανακοπή και η επιστροφή Δασκαλάκη»

Επικαλούμενη τα γραπτά μηνύματα μεταξύ του Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου η εισαγγελέας τόνισε ότι η κατηγορούμενη είχε «δηλητηριάσει» το κοριτσάκι κατά του πατέρα του. «Ρωτάνε γιατί η μικρή είναι σε αυτή τη κατάσταση στις 7 Απριλίου;», είπε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια, απαριθμώντας σειρά γραπτών μηνυμάτων που είχαν ανταλλάξει η κατηγορούμενη με τον Δασκαλάκη τόνισε: «Ο Δασκαλάκης κάποια στιγμή της έγραψε “κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;”. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση του ζευγαριού έρχεται η ανακοπή της Τωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κ. Δασκαλάκης επιστρέφει στο σπίτι και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Για τη νοσηλεία στο Καραμανδάνειο

Η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δεν αντιμετώπισαν σωστά το κοριτσάκι, επικαλούμενη τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και το φάκελο νοσηλείας του παιδιού.

«Σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό φλεβοκομβικό ρυθμό (…). Το πρωί της 11ης Απριλίου το παιδί δεν είχε τίποτα. Έρχεται η κυρία κατηγορούμενη και χωρίς κανένα σημάδι οι γιατροί το βρίσκουν ωχρό με απώλεια ούρων. Η κυρία κατηγορούμενη ενώ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης (είχε δει μας είπε αυτό το τίναγμα και στη Μαλένα) δεν βγαίνει στο διάδρομο να φωνάξει έγκαιρα. Βλέπει τη κυρία Πετσάβα και της κάνει νεύμα να πάει στο δωμάτιο του παιδιού. Μετά αργά και σταθερά πάει στους γιατρούς και τους λέει για το οξύμετρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή την κ. κατηγορούμενη δεν αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο. Αν η μητέρα είχε φωνάξει – είχε γίνει το κυρίαρχο πρόσωπο – θα την άκουγαν. Δεν την άκουσε κανείς. Μπήκαν στο δωμάτιο του παιδιού και είδαν ότι το ρινικό οξυγόνο έλειπε από το παιδί. Η δικαιολογία της κατηγορούμενης στους γιατρούς ήταν ότι μπορεί να μετακινήθηκε. Και αφού βλέπει ότι κάτι συμβαίνει με το οξυγόνο πριν βγει από το δωμάτιο ήλεγξε το οξύμετρο του παιδιού; Ήξερε ότι για κάποιο χρόνο μέχρι εκείνη να πάει στους γιατρούς εκείνο θα έμενε μόνο του. Μας είπε ότι δεν θα έκανε ιατρικές πράξεις. Εντάξει δεν έκανε ιατρικές πράξεις αλλά ούτε φώναζε ούτε αντιδρούσε άμεσα. Και ενώ έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο όπως μας είπε στη Μαλένα. Η κυρία κατηγορούμενη δεν κινήθηκε στον ενδεδειγμένο χρόνο ώστε να κινητοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης του παιδιού».

Αυτή την ώρα η εισαγγελέας αναφέρεται στη νοσηλεία του παιδιού στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου.

Πηγή:protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση