ΕΛΛAΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η δραματική πτώση του ελικοπτέρου στην Ελευσίνα - Σώθηκαν από θαύμα οι πιλότοι!

"Κάναμε εξετάσεις και ξαφνικά ακούμε ένα ‘μπαπ’ και βλέπουμε το ελικόπτερο να πέφτει στη θάλασσα", περιγράφει ο χειριστής του ταχύπλοου

elikoptero

Το ελικόπτερο τύπου Erickson, το οποίο συνετρίβη μετά την προσθαλάσσωση στον κόλπο της Ελευσίνας, συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου διασώθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού αλλά και ιδιωτών που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή. Τα τρία μέλη του πληρώματος εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν. Στη συνέχεια τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τους μετέφερε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Μάνθος Σγουρός, χειριστής ταχύπλοου, περιέγραψε τη στιγμή της πτώσης και τη δραματική επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε.

«Κάναμε εξετάσεις και ξαφνικά ακούμε ένα ‘μπαπ’ και βλέπουμε το ελικόπτερο να πέφτει στη θάλασσα. Αμέσως με τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος πήγαμε και διασώσαμε τους πιλότους του ελικοπτέρου. Μόλις είχαν πέσει στη θάλασσα. Το ελικόπτερο βούλιαξε και τους φέραμε στη στεριά. Ήταν δύο αλλοδαποί και είχαν νομίζω έναν ακόμη διερμηνέα. Ήταν περίπου στο ένα με δύο μίλια. Όλα καλά πήγαν, δόξα τω Θεώ. Ήταν μια χαρά, ήταν καλά, όταν βγήκαν τους παρείχε βοήθεια το ΕΚΑΒ. Νιώθω συγκινημένος, ευτυχισμένος που αυτά τα παιδιά δεν χτύπησαν και μπορέσαμε να τους βοηθήσουμε» ανέφερε.

Facebook

Ενημέρωση του Λιμενικού για το περιστατικό Ελευσίνα

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, στην περιοχή Ήμερος Τόπος στον Ασπρόπυργο Αττικής, σήμερα Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, ένα (1) ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-64, μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τριών (3) ατόμων, εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, πραγματοποίησε προσθαλάσσωση στην περιοχή της Ελευσίνας.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διασώθηκαν και τα τρία (3) μέλη του πληρώματος αφού περισυλλέγησαν από ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια με πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Καλυμπάκι Ελευσίνας από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση