ΕΛΛAΔΑ
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε το πόρισμα των Ελβετών
Όπως επισημαίνεται η δειγματοληψία έγινε 16 ώρες μετά τον βιασμό
SHARE:
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα των Ελβετών, αναφορικά με τα δείγματα της 24χροπης Γεωργίας, η οποία καταγγέλλει βιασμό το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει αυτό, η ώρα του καταγγελλόμενου βιασμού ήταν στις 4:30 της 1ης Ιανουαρίου, ενώ η δειγματοληψία ούρων πραγματοποιήθηκε στις 21:00 της ίδιας ημέρας, δηλαδή μετά από 16 ώρες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα των Ελβετών επιστημόνων του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, Τοξικολογίας και Χημείας της Βέρνης, στο οποίο είχαν αποσταλεί τα δύο δείγματα ούρων της 24χρονης «είναι λοιπόν πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα».
Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το πόρισμα
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα zougla.gr, στην πρώτη σελίδα η ώρα του «υπόπτου συμβάντος» ήταν στις 4:30 της 1ης Ιανουαρίου και η δειγματοληψία ούρων πραγματοποιήθηκε στις 21:00 της ίδιας ημέρας.
Το πόρισμα έχει συνταχθεί στα αγγλικά και όπως προκύπτει «Μεταξύ του υπόπτου συμβάντος και του χρόνου λήψης των δειγμάτων ούρων της Γεωργίας Μπίκα πέρασαν πάνω από 16 ώρες. Είναι λοιπόν πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα. Η ανάλυση των δειγμάτων έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών αιθυλογλυκουρονίδιου (EtG) και θειικού αιθυλεστέρα (EtS), που υποδηλώνει ότι προηγουμένως είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία ενδέχεται να είχε οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (πάνω από 0,8 gr ανά κιλό ή και υψηλότερο)».
Έπειτα, σημειώνεται ότι «Η ακριβής συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα τη στιγμή του συμβάντος δεν μπορεί να εξαχθεί από τις συγκεντρώσεις EtG και EtS (όπως εξηγείται παραπάνω) στο δείγμα ούρων. Για τον θεωρητικό υπολογισμό συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρέπει να είναι γνωστές οι ποσότητες των αλκοολούχων ποτών και η χρονική στιγμή κατανάλωσης. Επίσης, πρέπει να είναι γνωστή η ώρα του συμβάντος, το βάρος και το ύψος του σώματος. Εάν αυτά τα δεδομένα έχουν γνωστοποιηθεί, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει ένας θεωρητικός υπολογισμός».
Το γαμμαϋδροξυβουτυρικό οξύ (GHB, «ΥΓΡΟ ΕΚΣΤΑΣΙ») δεν ήταν ανιχνεύσιμο στο δείγμα που εστάλη.
«Η φασματομετρική διαλογή – ανάλυση μάζας (με φασματομετρία μάζας υψηλής ευκρίνειας) για φάρμακα κατάχρησης, φάρμακα και ξενοβιοτικά (ουσίες που επηρεάζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες) δεν αποκάλυψε στοιχεία για την πρόσληψη εξωγενών ουσιών εκτός από την καφεΐνη, η οποία ανιχνεύτηκε εκτός από τους κύριους μεταβολίτες της θεοβρωμίνη και θεοφυλλίνη στο δείγμα ούρων» αναφέρεται επίσης.
Παράλληλα, από το δεύτερο έγγραφο προκύπτει πως με τις απλές τοξικολογικές αναλύσεις δεν εντοπίστηκαν ίχνη αιθανόλης στο δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα. Έτσι, οι ιατροδικαστές στην Ελβετία κατέφυγαν στις φασματομετρικές αναλύσεις μάζας, τότε μόνο η αιθανόλη ανιχνεύτηκε στο δείγμα ούρων.
Δείτε τα έγγραφα
Πηγή εικόνων: zougla.gr
Διαβάστε επίσης:
Γεωργία Μπίκα: Το πρώτο μήνυμα της 24χρονης
«Ο πραγµατικός αγώνας της Γεωργίας τώρα αρχίζει»
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ανατροπή με τις τοξικολογικές εξετάσεις