ΕΛΛAΔΑ

Από κιθάρες και μασέλες μέχρι... πεθερές και παιδιά, ξεχνούν στο μετρό

Τα γραφεία απολεσθέντων στα ΜΜΜ είναι γεμάτα από περίεργα αντικείμενα

Από κιθάρες και μασέλες μέχρι... πεθερές και παιδιά, ξεχνούν στο μετρό

Το γραφείο απολεσθέντων στο Μετρό είναι γεμάτο με κλειδιά, γυαλιά, κασκόλ, ομπρέλες. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα πιο περίεργα αντικείμενα που κάποιοι ξέχασαν σε κάποιο βαγόνι του μετρό. Ενώ εκτός από αντικείμενα, υπάρχουν και περιπτώσεις που επιβάτες ξέχασαν… ανθρώπους.

Συνολικά κάθε χρόνο 4.000-5.000 αντικείμενα ξεχνούν οι επιβάτες στο μετρό στην Ελλάδα, είτε μέσα στο τρένο είτε στις αποβάθρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα με αυτά που ξεχνούν οι πολίτες είναι τα κλειδιά τους και τα γυαλιά τους.

Το χειμώνα αυτά που ξεχνούν περισσότερο είναι γάντια, φουλάρια και ομπρέλες, ενώ την περίοδο του Πάσχα κομποσκοίνια, εικονίτσες και… Αγία Γραφή.

Το καλοκαίρι, δε, οι Αθηναίοι ξεχνούν μάσκες θαλάσσης και σκηνές κάμπινγκ. Άλλα αντικείμενα που έχουν καταλήξει στην αποθήκη απολεσθέντων στο μετρό είναι κιθάρες και ποδήλατα, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι και περούκες, καπάκι τουαλέτας και αγάλματα.

 

Τα πιο περίεργα περιστατικά

Αξιοσημείωτο ήταν ένα περιστατικό με άνδρα που συνόδευε την πεθερά του με άνοια στον γιατρό και την… ξέχασε μέσα στο τραμ! Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο στο γραφείο απολεσθέντων για να τη «δηλώσει».

Κάποιοι άλλοι ξέχασαν το ίδιο τους το παιδί που ήταν μέσα σε καρότσι στο ασανσέρ του σταθμού Συντάγματος. Η μητέρα πήρε τηλέφωνο από την Ομόνοια, όπου και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το παιδί!

Ένα άλλο περιστατικό ήταν μια μασέλα στην πλάτη ενός καθίσματος στον σταθμό. Ο ηλικιωμένος που την αναζήτησε είπε ότι είχε κόψει το τσιγάρο και αντί για κομπολόι έπαιζε με τη μασέλα και όταν ήρθε το τρένο την ξέχασε εκεί στη βιασύνη του.

Μια άλλη κυρία έχασε το γυάλινο μάτι της. 
Όπως είπε ο υπεύθυνος του γραφείου απολεσθέντων, το 80% των αντικειμένων επιστρέφεται στους κατόχους. Το 30-40 αναζητείται από τους κατόχους. Τα υπόλοιπα παραμένουν στις αποθήκες για έναν χρόνο και στη συνέχεια είτε εκποιούνται είτε δίνονται ως δωρεά σε κάποιο ίδρυμα που μπορεί να τα απορροφήσει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση