ΕΛΛAΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: Νέο μήνυμα από 112 - Έχουν εκκενωθεί 3 οικισμοί

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:15 σε δυσπρόσιτο σημείο

"

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Φενεό Κορινθίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο έχουν μεταβεί 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα ενώ για την αεροπυρόβεση έχουν διατεθεί 20 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για συντονισμό.

Παράλληλα τέσσερις φορές ήχησε το 112 στέλνοντας μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Καστανιά, Λαύκα αλλά και Καρτέρι Κορινθίας. Το πρώτο ενημέρωνε τους κατοίκους για την πυρκαγιά, το δεύτερο ζητούσε από όσους βρίσκονταν στην Καστανιά να απομακρυνθούν προς Στυμφαλία, το τρίτο καλούσε τους κατοίκους του οικισμού Λαύκα να απομακρυνθούν απ' αυτόν και να κατευθυνθούν προς Στυμφαλία και το τέταρτο αφορούσε την εκκένωση και του οικισμού Καρτέρι για εκκένωση και κατεύθυνση προς Στυμφαλία επίσης.

Tweet URL

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:15 σε δυσπρόσιτο σημείο, κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως περίπου 4 μποφόρ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση