Τι να κάνετε αν σας σβολιάσει η κουβερτούρα

Μην την πετάξετε!

H κουβερτούρα είναι το βασικό υλικό πολλών αγαπημένων γλυκών. Έχει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή και μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Στο εμπόριο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε κουβερτούρες - κλασική, λευκή, γάλακτος, με κακάο, με στέβια ή χωρίς-  για να φτιάξετε τα νόστιμα γλυκά σας.

koubertoura1

 

Τι κάνετε αν σας σβολιάσει η κουβερτούρα

Αν η κουβερτούρα που λιώσατε για να περιχύσετε το κέικ έκοψε και σβόλιασε, μη σπεύσετε να την πετάξετε.

Υπάρχει τρόπος να τη σώσετε:

  • Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε στη σοκολάτα λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας σταθερά. Σιγά σιγά η κουβερτούρα θα πάρει τη λεία μορφή του πρέπει.
  • Για να μην κινδυνεύει να κόψει, φροντίστε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε να είναι τελείως στεγνό.

Πηγή: mothersblog.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ