H κουβερτούρα είναι το βασικό υλικό πολλών αγαπημένων γλυκών. Έχει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή και μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Στο εμπόριο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε κουβερτούρες - κλασική, λευκή, γάλακτος, με κακάο, με στέβια ή χωρίς- για να φτιάξετε τα νόστιμα γλυκά σας.
Τι κάνετε αν σας σβολιάσει η κουβερτούρα
Αν η κουβερτούρα που λιώσατε για να περιχύσετε το κέικ έκοψε και σβόλιασε, μη σπεύσετε να την πετάξετε.
Υπάρχει τρόπος να τη σώσετε:
- Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε στη σοκολάτα λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας σταθερά. Σιγά σιγά η κουβερτούρα θα πάρει τη λεία μορφή του πρέπει.
- Για να μην κινδυνεύει να κόψει, φροντίστε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε να είναι τελείως στεγνό.
Πηγή:mothersblog.gr