Μια υπέροχη και παράλληλα εύκολη συνταγή για το πιο δροσερό και απολαυστικό γλυκό της άνοιξης. Τάρτα βανίλια με ελληνικά βερίκοκα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα ακόλουθα:
ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα
Για τη βάση
260 γρ. αλεύρι
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. ανθός αλατιού
1 κ.γ. μαραθόσπορος
120 γρ. βούτυρο
1 αβγό
Για την γέμιση
2 κρόκοι αβγών
60 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. αλεύρι
1 φασόλι βανίλιας
750 ml γάλα
Για το σερβίρισμα
500 γρ. βερίκοκα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/2 βανίλια
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: