Μία ξεχωριστή σπανακοτυρόπιτα με απλά βήματα: τη θέλετε; Ακολουθήστε τη συνταγή!
Εκτέλεση
Σπανάκι και φέτα είναι ιδανικό ζευγάρι. Η μυρωδιά του φύλλου που ψήνεται στον φούρνο είναι εθιστική. Η σπανακοτυρόπιτα, μια από τις πιο κλασικές κι αγαπημένες ελληνικές πίτες, στην εκδοχή που παρουσιάζει ο Κυριάκος Μελάς συνδυάζει δύο άλευρα, κίτρινο και για όλες τις χρήσεις, είναι πράσινη μέσα κι έξω και απόλυτα εναρμονισμένη με τη λογική του «δεν πετάμε τίποτα». Τα ζουμάκια που βγάζει το σπανάκι, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα ρίχνει στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, που έτσι αποκτά το χαρακτηριστικό της χρώμα.
Δείτε ένα-ένα τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)
- 250 γρ. φέτα
- 1 πράσο
- 5 φρέσκα κρεμμύδια
- 1/ 3 από ένα μάτσο άνηθο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
Για το φύλλο:
- 200 γρ. αλεύρι κίτρινο για πίτες
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. «ζουμάκι» από το σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Πηγή:ethnos.gr