Αναζητάτε ένα νόστιμο και παραδοσιακό γλυκό, χωρίς γαλακτοκομικά, βούτυρο ή αυγά; Τότε ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι η τέλεια επιλογή. Κατά την παρασκευή του χαλβά, το σιμιγδάλι καβουρδίζεται πρώτα στο λάδι, πλημμυρίζοντας την κουζίνα με ένα ακαταμάχητο άρωμα. Στη συνέχεια, αναμειγνύεται με ένα καυτό σιρόπι, με αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου, που απογειώνουν τη γεύση.
Υλικά
- 8 φλιτζάνια ζάχαρη
- 8 ξυλάκια κανέλας
- 8 γαρύφαλλα
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι καρύδια
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 4 φλιτζάνια νερό, 8 φλιτζάνια ζάχαρη, 8 ξυλάκια κανέλας, 8 γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αλλάξει το χρώμα και να γίνει πιο καστανό κάστανο.
- Μόλις αλλάξει το χρώμα προσθέστε τη 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα.
- Πολύ προσεκτικά, προσθέστε σιγά σιγά μικρές ποσότητες από το σιρόπι στο σιμιγδάλι.
- Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ταψί για κέικ και αφήνουμε το να κρυώσει.
- Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Πηγή:enikos.gr