Συνταγή για κέικ με βατόμουρα

Αυτή η συνταγή για κέικ με βατόμουρα είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της και θα σας χαρίσει ένα αφράτο και γευστικό γλυκό με γέμιση από ζουμερά φρούτα.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 23 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε τη βανίλια.
  5. Εναλλάξ προσθέστε το αλεύρι με το γάλα στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
  6. Απλώστε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα. Πασπαλίστε με τα μισά βατόμουρα. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.
  7. Ψήστε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή όταν μπει στο κέντρο του κέικ.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.

 

 

 

 

Φωτογραφία από pentrenz από το Pixabay

Πηγή:enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση