Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 23 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε τη βανίλια.
- Εναλλάξ προσθέστε το αλεύρι με το γάλα στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
- Απλώστε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα. Πασπαλίστε με τα μισά βατόμουρα. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.
- Ψήστε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή όταν μπει στο κέντρο του κέικ.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.