ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Σπιτική μπουγάτσα με κρέμα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

No profile pic

Yλικά

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κ. σ. κόρν φλαουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη ή μέλι
  • Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Διαλύστε το κόρν φλαουρ σε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Βήμα 3
Συνεχίστε το ζέσταμα ανακατεύοντας αδιάκοπα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βήμα 4
Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα.
Βήμα 5
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.
Βήμα 6
Απλώστε ένα φύλλο κρούστας να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού, βουτυρώστε και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα.
Βήμα 7
Ρίξτε την κρέμα στο ταψί και επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βήμα 8
Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση