ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Σαλιγκάρια στιφάδο, ένας εξαιρετικός κρασομεζές
Ειναι φοβερός κρασομεζές αυτά τα σαλιγκάρια με τα μελωμένα κρεμμυδάκια και την πυκνή, πεντανόστιμη σαλτσούλα.
Δείτε μια μοναδική συνταγή για σαλιγκάρια στιφάδο.
45' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σαλιγκάρια στιφάδο, ξεκινάμε τσιγαρίζοντας σε μια κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μικρά και μεγάλα, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, τα φέρνουμε μια βόλτα μέσα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας ωστόσο να μη στεγνώσουν και κολλήσουν.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε τα σαλιγκάρια με όσο ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να τα καλύπτει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Θα πρέπει να μείνουν με μια πυκνή σαλτσούλα.
- Τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.
Πηγή:gastronomos.gr