Υλικά
- 8 φλ. τσαγιού κύβους καρπούζι χωρίς σπόρους ( ή 1/2 μέτριο καρπούζι)
- 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 φύλλα βασιλικού ή 6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε το καρπούζι, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και περιχύστε με ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Πασπαλίστε με θρυμματισμένη φέτα, βασιλικό ή δυόσμο και αλάτι.
Βήμα 3
Προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή μαύρο πιπέρι αν θέλετε.
Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως.
Βήμα 5
Αν το φτιάξετε νωρίτερα, βάλτε το καρπούζι σε κύβους στο ψυγείο ξεχωριστά καθώς απελευθερώνει μεγάλη ποσότητα νερού μετά τον τεμαχισμό του. Στη συνέχεια, «συναρμολογήστε» τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.
Πηγή: newsbeast.gr
Φωτογραφία από Mogens Petersen από το Pixabay