Δείτε τη συνταγή για ένα μοναδικό ριζότο μανιταριών!
Υλικά
- 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή όσο χρειάζεται
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 500 γρ. μανιτάρια portobello, σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 2 μέτρια κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 4 κ. σ. βούτυρο
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1/3 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Ζεστάνετε, επίσης, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια πορτομπέλο και τα λευκά μανιτάρια- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να καλυφθεί από το λάδι και να αποκτήσει χλωμό, χρυσαφί χρώμα, περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σταθερό στο δάγκωμα, περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Βήμα 5
Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως.