ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Ριγκατόνι με φέτα και λουκάνικο: Μια νόστιμη και χορταστική συνταγή
Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα φιλικό δείπνο
Αυτή η συνταγή για ριγκατόνι με φέτα και λουκάνικο είναι εύκολη και γευστική. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα φιλικό δείπνο. Τα ζυμαρικά συνδυάζονται με πικάντικο λουκάνικο, κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και πλούσια φέτα, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για τη συνταγή
- 400 γρ. ριγκατόνι
- 400 γρ. λουκάνικο (πικάντικο ή σκέτο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί (400 γρ.) ντομάτα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες για τη συνταγή
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά, περίπου 5-7 λεπτά. Στραγγίξτε το λουκάνικο από το περιττό λίπος.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
- Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και τον μαϊντανό στη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
- Σουρώστε τα ριγκατόνι και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή μπρόκολο.
- Αντί για λουκάνικο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά ή κοτόπουλο.
- Μπορείτε να προσθέσετε τσίλι σε σκόνη στη σάλτσα για μια πιο πικάντικη γεύση.
- Αν δεν σας αρέσει η φέτα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως μοτσαρέλα ή παρμεζάνα.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα ριγκατόνι με ψωμί για να το βουτήξετε στη σάλτσα.
Πηγή: enikos.gr
Φωτογραφία από Diego Conti από το Pixabay