ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli με ρικότα και φυστίκι Αιγίνης
Με έμπνευση από τα σιτσιλιάνικα cannoli, που είναι γεμιστά με ρικότα, φυστίκια και φρουί γλασέ, η Εύη Παπαδοπούλου φτιάχνει ένα τσίζκεϊκ που συνδυάζει τα τρία υλικά.
Δείτε τη συνταγή για ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli με ρικότα και φυστίκι Αιγίνης.
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli, πρώτα ντύνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα φρουί γλασέ, τη σοκολάτα και το κορν φλάουρ.
- Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τα τυριά, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για περίπου 1 ώρα.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το ψεκάζουμε ή το ραντίζουμε με ανθόνερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Προτού το σερβίρουμε, το αλείφουμε με πινέλο με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού, το πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι και το στολίζουμε με επιπλέον φρουί γλασέ.
- Επίσης, ραντίζουμε ή ψεκάζουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο ακόμα ανθόνερο.
Πηγή:gastronomos.gr