ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Πώς συνδέονται οι γεύσεις που σας αρέσουν και προτιμάτε με την προσωπικότητά σας;
Κάθε άτομο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την προσωπικότητά του αλλά υπάρχουν επίσης και γενικά που μοιάζουν με άλλων ανθρώπων που τους επηρεάζουν ποικιλοτρόπως.
Δεν καταλαβαίνετε τους ανθρώπους που τρώνε κρύα τη σοκολάτα τους; Αηδιάζετε όταν βλέπετε φίλους να τρώνε μια σχεδόν άψητη μπριζόλα ή βραστά αυγά; Αυτό συμβαίνει επειδή είστε «προγραμματισμένοι» διαφορετικά απ' αυτούς.
Κάθε άτομο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την προσωπικότητά του αλλά υπάρχουν επίσης και γενικά που μοιάζουν με άλλων ανθρώπων που τους επηρεάζουν ποικιλοτρόπως. Τώρα, οι ψυχολόγοι προσπαθούν να συνδέσουν τις προτιμήσεις των ανθρώπων για δημοφιλή τρόφιμα για να καταλάβουν τι δείχνουν για την ανθρώπινη φύση. Ας δούμε ένα προς ένα τα συμπεράσματά τους.
Πόσο γρήγορα τρώτε;
Η Δρ. Julia Hormes είναι ψυχολόγος που ειδικεύεται στην έρευνα διατροφής. Σε συνέντευξή της στη βρετανική Huffington Post, εξήγησε ότι ο ρυθμός της διατροφής μας μπορεί να ρίξει φως στα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας. Συγκεκριμένα είπε: «Οι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε αργά συνήθως τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο και ξέρουν να εκτιμούν περισσότερο τις μικρές στιγμές στη ζωή».
Στον αντίποδα σημείωσε ότι όσοι τους αρέσει να τρώνε γρήγορα τείνουν να είναι πιο φιλόδοξοι, αλλά επίσης στερούνται υπομονής. Αυτοί είναι επίσης άνθρωποι που συνήθως αντιμετωπίζουν επιτυχώς πολλά καθήκοντα και θεωρούνται από άλλους ως καλοί συνεργάτες στις επαγγελματικές τους σχέσεις λόγω των υψηλών επιπέδων προσφοράς και αφοσίωσης που δείχνουν.
Πώς τρώτε τα αυγά;
Σας αρέσει να τρώτε βραστά αυγά ή προτιμάτε να απολαμβάνετε μια ομελέτα; Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Fabulous, ο ψυχολόγος Lee Chambers παρουσίασε μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τους αρέσουν τα βραστά αυγά είναι συνήθως πιο υπομονετικοί, ευέλικτοι και έξυπνοι, ενώ στη δεύτερη ομάδα θα βρείτε αγχωμένους ανθρώπους που είναι πιο ευφάνταστοι και ενεργητικοί σε σύγκριση με τους λάτρεις των σφιχτών βρασμένων αυγών.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay