Μύδια στον ατμό με σάλτσα λευκού κρασιού

Το ιδανικό συνοδευτικό για το ουζάκι της Σαρακοστής

 

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 μικρά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • 1 μπαγκέτα, ζεσταμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να κοχλάζει, ανακατέψτε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το λευκό κρασί και τα μύδια και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια, 6 έως 10 λεπτά. Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει, πετάξτε το.
Βήμα 3
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Δοκιμάστε το ζωμό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τον ανάλογα με τη γεύση με αλάτι, πιπέρι ή περισσότερη κρέμα γάλακτος.
Βήμα 4
Σερβίρετε σε μεγάλα μπολ με φέτες λεμονιού και άφθονο ζεστό ψωμί.
 
Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από João Gonçalves από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ