Μουσακά με κιμά μανιταριών ετοιμάζει ο Λάμπρος Βακιάρος
Υλικά: 1,200 γρ. μελιτζάνες, 1 ½ κιλό πατάτες Υλικά για την μπεσαμέλ: 100 γρ. φρέσκο βούτυρο, 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 λίτρο φρέσκο γάλα, 2 φύλλα δάφνης, 2 αυγά, 70 γρ.τυρί ρεγκάτο, 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, αλάτι – πιπέρι Για το κιμά μανιταριών: 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κιλό ψιλοκομμένα μανιτάρια (πλευρώτους, champignon, porto bello), 1 κ.σ. πελτέ τομάτας, 1 φλ. λευκό κρασί, 2 φλ. σάλτσα τομάτας, 2 φλ. ζωμό λαχανικών, 400 γρ. γραβιέρα τριμμένη