ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για πατάτες παρμεζάνας!

Δείτε τη συνταγή

No profile pic

Οι πατάτες παρμεζάνας είναι ένα ορεκτικό που σίγουρα θα απολαύσουν η οικογένεια και οι επισκέπτες σας. Είναι πολύ γευστικά λόγω του θυμαριού, του σκόρδου και της παρμεζάνας που μου αρέσει πάντα να συνδυάζω όταν μαγειρεύω πατάτες. Αν δε σας αρέσει το θυμάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα βότανα που προτιμάτε όπως δεντρολίβανο, ρίγανη ή βασιλικό.

Υλικά συνταγής : (Κάνει περίπου 4-6 μερίδες)

3 κουταλιές της σούπας (45g) βούτυρο, λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας (25g) παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας (3g) σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

8-10 πατάτες λεπτές σε φέτες 

 Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους (190C). Βουτυρώνετε  το ταψάκι για μάφιν και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.

Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο, παρμεζάνα, θυμάρι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 

Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε στοίβες και τοποθετήστε τα στα έτοιμα φλιτζάνια μάφιν. Πασπαλίζουμε λίγο φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι.

Ψήστε έως ότου οι άκρες και οι κορυφές γίνουν χρυσοκαφέ και τα κέντρα είναι μαλακά, 55 λεπτά έως 1 ώρα.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε τους να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε από το τηγάνι και γαρνίρετε με παρμεζάνα και θυμάρι.

Πηγή:e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση