Υλικά
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 μεγάλο αυγό
1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε 8 κανονικού μεγέθους θήκες για μάφιν με χάρτινες θήκες.
Χτυπήστε ελαφρά το γάλα, το λάδι και το αυγό σε ένα μικρό μπολ.
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατέψτε για να καλυφθούν με το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.