Υλικά
- 3 μεγάλα αβγά
- 65 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. γιαούρτι
- 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς και αφήστε την στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με την ζάχαρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ρίξτε το χυλό στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.
Βήμα 6
Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Πηγή:newsbeast.gr