Μάφιν με μαύρη σοκολάτα και κολοκυθάκια

Newsroom
Newsroom

Με πάνω από 3 γραμμάρια φυτικών ινών το καθένα

Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, με τη φλούδα άθικτη, τριμμένο
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόπικρη ή ημίγλυκη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρώς ή στρώστε κάθε κούπα με μια θήκη για μάφιν.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό μήλου, τα αυγά και τη βανίλια.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Ρίξτε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και μοιράστε το ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν.
Βήμα 6
Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν να βγαίνει καθαρή, περίπου 20 έως 22 λεπτά

 

 

 

Φωτογραφία από Fabiano Pimentel Fafarte από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ