Υλικά
Μερίδες: 1
200 ml γάλα πλήρες
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 λωβό καρδάμωμου (κακουλέ) (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το καρδάμωμο (αν χρησιμοποιήσουμε) μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια και αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια αφαιρούμε τον λωβό του καρδάμωμου από το σκεύος μας.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια ξαναβάζουμε το σκεύος στη φωτιά για 1-2 λεπτά, ώστε να τη σερβίρουμε ζεστή. Σερβίρουμε σε μια κούπα και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα μαύρης σοκολάτας, τρούφα, marshmallows ή σαντιγί.
Συνταγή: Hannah Guinness/ olivemagazine.gr / φωτογραφία Pixabay