ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Κρέμα με φιστίκια Αιγίνης

Και σπανάκι για έντονο πράσινο, φυσικό χρώμα

Κρέμα με φιστίκια Αιγίνης


Υλικά

    1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
    440 ml γάλα καρύδας
    1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
    2 κ. σ. αλεύρι
    1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
    1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση
Βήμα 1
Τρίψτε τα φιστίκια Αιγίνης στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και το σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Συνδυάστε το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το παχύρρευστο μείγμα γάλακτος- σπανακιού από τη φωτιά και ανακατέψτε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα σε φλιτζάνια για πουτίγκα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσει.
Βήμα 6
Χρησιμοποιήστε σαντιγί και/ή επιπλέον φιστίκια Αιγίνης ως γαρνιτούρα, αν θέλετε, και σερβίρετε.

 

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση