ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό βανίλια σάντουιτς με cookies σοκολάτας
Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό για τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν είναι καθόλου δύσκολο
Το καλοκαίρι είναι ταυτόσημο με το παγωτό κι αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη που θα βρείτε για να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια σας!
Παγωτό σάντουιτς με soft cookies σοκολάτας
Υλικά:
Για το παγωτό βανίλια
1 λοβός βανίλιας
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη καστανή
4 κρόκοι αβγών
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το παγωτό, αφαιρούμε τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας με τη μύτη του μαχαιριού και τα βάζουμε, μαζί με τον ίδιο το λοβό, σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και στη συνέχεια τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε για λίγα λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ξαναβάζουμε το μείγμα της βανίλιας στο μάτι και λίγο πριν πάρει βράση, το ρίχνουμε, περνώντας το μέσα από σουρωτήρι, πάνω στους κρόκους.
Ανακατεύουμε καλά με αβγοδάρτη για να μην κόψουν τα αβγά.
Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10΄ περίπου, ώσπου να αρχίσει να δένει.
Στη συνέχεια, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το αδειάζουμε σε μπολ που προηγουμένως έχουμε βάλει στην κατάψυξη. Ανά 2-3 ώρες το ανακατεύουμε για να μην κάνει κρυστάλλους.
Μοιράζουμε παγωτό βανίλια ανάμεσα σε 2 μπισκότα σοκολάτας, τα τυλίγουμε σε σταγόνες κουβερτούρα και… απολαμβάνουμε!
Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα μπισκότα ή, εναλλακτικά, να φτιάξουμε τα δικά μας ως εξής:
Bάζουμε σε ένα μπολ 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με τα χέρια για 3΄-4΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μεμβράνη για μισή ώρα να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στη λαμαρίνα σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15΄-20΄ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Φωτογραφία από Ulrike Mai via Pixabay