Υλικά
- 500 γραμμάρια χοιρινό κρέας (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κομμένο χοιρινό κρέας και σοτάρετε το μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καλά ψημένο από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρετε για άλλα 2- 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια.
Βήμα 4
Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι και λίγο νερό (περίπου 1/4 φλιτζάνι) για να δημιουργήσετε μια γευστική σάλτσα.
Βήμα 6
Βράστε το μείγμα για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι η σάλτσα να ενσωματωθεί και το κρέας να είναι τέλεια εμποτισμένο με τη γεύση των υλικών.
Βήμα 7
Σερβίρετε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, συνοδευόμενη με ρύζι ή πατάτες. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι σαν γαρνιτούρα.
Πηγή: newsbeast.gr
Φωτογραφία από Engin Akyurt από το Pixabay