Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι από τον Π. Συρίγο
Υλικά:
Για το σιρόπι
φλούδα από ένα λεμόνι,
1 κ.σ. χυμό λεμόνι,
400 γρ. νερό,
2 κ.σ. γλυκόζη
Για την κρέμα
300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική,
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό,
176 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
700ml γάλα πλήρες
300ml κρέμα γάλακτος 35%,
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
2 βανίλιες σκόνη,
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το στήσιμο:
350 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο,
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι