Το εύκολο σπανακόρυζο, έτοιμο σε 30 λεπτά

Newsroom
Newsroom

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή

Λεμονάτο ή με ντομάτα (γιαχνί), ακόμη και με τραχανά ή κριθαράκι αντί για ρύζι, το σπανακόρυζο αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα που μπορεί να προετοιμάσει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα.
 

Υλικά

Μερίδες: 3-4

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

120 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κιλό φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο

4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλο το κρεμμύδι για 1΄-2΄ μέχρι να ξανθύνει και να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε το ρύζι και, μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Βήμα 2

Μόλις μαραθεί το σπανάκι χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, αρκετό πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 25΄ ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Βήμα 3

Περίπου 5΄ προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.

 

Πηγή: olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ