Βήμα βήμα η αυθεντική συνταγή για βιεννέζικο σνίτσελ

Όλες οι οδηγίες και τα μυστικά για να φτιάξουμε βιεννέζικο σνίτσελ, από το πώς θα το πανάρουμε μέχρι πώς θα το τηγανίσουμε για να γίνει ρόδινο και τραγανό.

Δείτε την η αυθεντική συνταγή για βιεννέζικο σνίτσελ.

Σκουπίζουμε σχολαστικά τα σνίτσελ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Για νοστιμιά, τα αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
σνιτσελ
Τα πασπαλίζουμε παντού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το μυρωδικό που επιλέξαμε. Δεν αλατίζουμε το κρέας σε αυτήν τη φάση, για να μη στεγνώσει.
σνιτσελ
Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι (ή το μείγμα αλευριών). Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα. Τέλος, σε ένα τρίτο πιάτο απλώνουμε τη γαλέτα (ή το μείγμα γαλέτας – παρμεζάνας) και αρωματίζουμε με τον κόλιανδρο ή το μοσχοκάρυδο.
σνιτσελ
Παίρνουμε τα φιλέτα ένα-ένα και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, πιέζοντάς τα στο αλεύρι. Πρέπει το αλεύρι να κολλήσει καλά και να εισχωρήσει και στις αυλακώσεις του κρέατος. Τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει η περίσσεια αλευριού.
σνιτσελ
Βουτάμε τα φιλέτα ένα-ένα στο αυγό, κυλώντας τα από κάθε πλευρά για να βραχούν καλά. Καθώς το αυγό έχει αραιώσει ελαφρώς με το γάλα, είναι όσο χρειάζεται υγρό ώστε να βρέξει επαρκώς τα φιλέτα.
σνιτσελ
Τέλος περνάμε τα φιλέτα από τη γαλέτα πιέζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Αφήνουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.
σνιτσελ
Ρίχνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, μέχρι να το γεμίσουμε κατά το 1/3. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Είναι έτοιμο όταν ρίχνοντας λίγο αλεύρι τσιτσιρίσει αμέσως (αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να δείξει 170° – 180° C).
σνιτσελ
Βάζουμε ένα σνίτσελ στο λάδι. Το λάδι θα τσιτσιρίσει αμέσως και θα μισοκαλύψει το σνίτσελ. Δεν χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά. Με μια λαβίδα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και…
σνιτσελ
…το τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα σνίτσελ. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και, αν η σάρκα είναι ζουμερή αλλά σφιχτή και λευκή, είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το μία φορά.

20' προετοιμασία

30' μαγείρεμα

Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σνίτσελ, ξεκινάμε να σκουπίζουμε σχολαστικά τα σνίτσελ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Για νοστιμιά, τα αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  3. Τα πασπαλίζουμε παντού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το μυρωδικό που επιλέξαμε. Δεν αλατίζουμε το κρέας σε αυτήν τη φάση, για να μη στεγνώσει.
  4. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι (ή το μείγμα αλευριών).
  5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα.
  7. Τέλος, σε ένα τρίτο πιάτο απλώνουμε τη γαλέτα (ή το μείγμα γαλέτας - παρμεζάνας) και αρωματίζουμε με τον κόλιανδρο ή το μοσχοκάρυδο.
  8. Παίρνουμε τα φιλέτα ένα-ένα και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, πιέζοντάς τα στο αλεύρι. Πρέπει το αλεύρι να κολλήσει καλά και να εισχωρήσει και στις αυλακώσεις του κρέατος. Τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει η περίσσεια αλευριού.
  9. Βουτάμε τα φιλέτα ένα-ένα στο αυγό, κυλώντας τα από κάθε πλευρά για να βραχούν καλά. Καθώς το αυγό έχει αραιώσει ελαφρώς με το γάλα, είναι όσο χρειάζεται υγρό ώστε να βρέξει επαρκώς τα φιλέτα.
  10. Τέλος περνάμε τα φιλέτα από τη γαλέτα πιέζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού.
  11. Αφήνουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.
  12. Ρίχνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, μέχρι να το γεμίσουμε κατά το 1/3.
  13. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Είναι έτοιμο όταν ρίχνοντας λίγο αλεύρι τσιτσιρίσει αμέσως (αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να δείξει 170° - 180° C).
  14. Βάζουμε ένα σνίτσελ στο λάδι. Το λάδι θα τσιτσιρίσει αμέσως και θα μισοκαλύψει το σνίτσελ. Δεν χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  15. Τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά.
  16. Με μια λαβίδα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  17. Το τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού.
  18. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα σνίτσελ.
  19. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και, αν η σάρκα είναι ζουμερή αλλά σφιχτή και λευκή, είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το μία φορά.

Πηγή: gastronomos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ