Αυθεντική καρμπονάρα

 


Υλικά

    2 κ. γλ. ελαιόλαδο
    450 γρ. guanciale (παστό χοιρινό μάγουλο), σε κύβους
    1 πακέτο σπαγγέτι
    3 μεγάλα αυγά
    10 κ. σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
    Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το guanciale. Σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, για 5 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Αφήστε τα να κρυώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά, το 1/2 από το πεκορίνο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας γρήγορα.
Βήμα 4
Προσθέστε το guanciale και γαρνίρετε με το υπόλοιπο πεκορίνο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.

 

 

Φωτογραφία από Wow Phochiangrak από το Pixabay

Πηγή:newsbeast.gr

Σχετικά Tags

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση