Σενάριο «αλά Κίνα», για απεγκλωβισμό Βρετανών από τη Μ. Ανατολή, μέσω Κρήτης

Οι διερευνητικές επαφές, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία για τις εξελίξεις

Εν μέσω διπλωματικού πυρετού αλλά και εντεινόμενης διεθνώς ανησυχίας, πως επίκειται περιφερειακή ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι αρμόδιες αρχές και στη χώρα μας έχουν τεθεί, όπως έχουμε γράψει, σε κατάσταση επιφυλακής. 
Την ίδια ώρα, η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ευρωπαϊκών χωρών, που εξετάζουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν επιχειρήσεις για την απομάκρυνση πολιτών τους από την επίμαχη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive, στο Ηράκλειο βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες αξιωματούχοι της Μεγάλης Βρετανίας, που είχαν επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στόχων των "διερευνητικών" όπως χαρακτηρίστηκαν, επαφών αυτών, ήταν να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν στο λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και την πόλη, προκειμένου να λειτουργήσει ως "διαμεσολαβητικός κόμβος" για τον επαναπατρισμό - αν παραστεί ανάγκη - σημαντικού αριθμού Βρετανών πολιτών από χώρες της Μέσης Ανατολής στη Βρετανία. 

Οι πληροφορίες βέβαια αναφέρουν ότι στη διάρκεια των συζητήσεων δεν έλειψε ο προβληματισμός όχι τόσο σε ότι έχει να κάνει με την άφιξη στην Κρήτη μεγάλου αριθμού επαναπατρισθέντων Βρετανών, όσο για το θέμα της φιλοξενίας αλλά κυρίως της αναχώρησής τους μέσω του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης", στο οποίο αυτή την περίοδο η τουριστική κίνηση υπάρχουν μέρες που "υπερβαίνει" τις δυνατότητές του. 

Ανάλογες επαφές, όπως επισημαίνεται, έγιναν και στα Χανιά, καθώς εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου. 

Υπενθυμίζεται ότι μέσω Κρήτης είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία ανάλογη επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2011, με στόχο το απεγκλωβισμό χιλιάδων Κινέζων πολιτών από την εμπόλεμη Λιβύη. 







 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ