ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ
«Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;»
Το άρθρο του Στέλιο Κούλογλου με τα μηνύματα στον Τσίπρα
SHARE:
Με τη φράση της Μελίνας Μερκούρη «Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα tvxs.gr, ο κ. Κούλογλου αναφέρει πως η φράση, χωρίς το ερωτηματικό, ανήκει στη Μελίνα Μερκούρη και απευθυνόταν στον Ανδρέα Παπανδρέου, τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει τη λάμψη του και φαινόταν ότι θα ηττηθεί στις εκλογές του 1989.
Μάλιστα, τονίζει πως οι συγκρίσεις που κατά καιρούς γίνονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ του τότε και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και τους ηγέτες τους δεν στέκουν, για χίλιους λόγους, ωστόσο αναρωτιέται «αν η φράση της Μελίνας έχει κάποια σχέση;», για να απαντήσει ο ίδιος ο ευρωβουλευτής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μην αρέσει ήδη από το 2016, αλλά το 32% που έλαβε στις εκλογές του 2019 θόλωσε την εικόνα.
Συνεχίζοντας την κριτική του - και μεταξύ άλλων - υποστηρίζει πως δύο χρόνια μετά τις εκλογές, στην Κουμουνδούρου δεν έγιναν οι αναγκαίες ριζοσπαστικές αλλαγές, αλλά ένα είδος κομματικού lockdown, με το τοπίο πλέον να έχει ξεκαθαρίσει.
«Η κυβέρνηση φθείρεται δυσανάλογα λίγο, συγκριτικά με τα λάθη και τις παλινωδίες της. Και από την όποια φθορά, δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία δημοσκόπηση της Prorata στην ΕφΣυν επιβεβαιώνει ό,τι ξέρουμε από όλες τις μετρήσεις. Η διαφορά της ΝΔ σταθεροποιείται. Είναι γεγονός ότι η πανδημία ενίσχυσε το μητσοτακικό στρατόπεδο και έφερε σε αμηχανία την αντιπολίτευση. Είναι επίσης σωστό ότι διεθνώς, αριστερά και κεντροαριστερά έχουν απώλειες και από αυτήν την άποψη τα περισσότερα ευρωπαϊκά κόμματα θα ζήλευαν τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και εμφανίζονται μειωμένα από τα εκλογικά».
Μάλιστα, καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι πλέον «η ΝΔ προηγείται και σήμερα, στις μετρήσεις, στην ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων, που ευνοούσαν πάντα την αριστερά: υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση. Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο εντάθηκε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δεν έχει γίνει ουσιαστικός απολογισμός».