ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ
Η πρώτη συνέντευξη του Τάιλερ Μακμπέθ
Η γνωριμία με τον Στέφανο Κασσελάκη, τα… παϊδάκια και η απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα
SHARE:
Την πρώτη του συνέντευξη, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απόψε, ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1.
«Ο Στέφανος κι εγώ γνωριστήκαμε με έναν πολύ φυσικό τρόπο. Εκείνη την εποχή ζούσαμε και οι δύο στη Νέα Υόρκη, στο Γουέστ Βίλατζ και συνεχώς πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο στη γειτονιά. Μετά από λίγο εγώ έγινα ιδιαίτερα εξωστρεφής και ήμουν κάπως, ξέρεις «θα πάω και θα μιλήσω σ’ αυτόν τον τύπο». Οπότε πήγα και του συστήθηκα μια μέρα που γυρνούσαμε την ίδια ώρα από το γυμναστήριο», είπε ο κ. Μακμπέθ, για το πώς γνωρίστηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη.
«Απλά τον ρώτησα αν ζει στη γειτονιά, προφανώς ήξερα ότι έμενε, αλλά ήταν το πρώτο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ και να μην είναι τόσο περίεργο και του έκανα αυτή την ερώτηση. Από εκείνη την ημέρα συνεχίσαμε να έχουμε επαφή και μερικά χρόνια αργότερα, είμαστε τώρα εδώ», είπε και συνέχισε:
«Νομίζω προφανώς όταν ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις σαν προσωπικότητα και σαν άτομο αυτό είναι σημαντικό. Οπότε όταν έχεις αυτή την αυτογνωσία και ξέρεις τι τύπο συντρόφου ψάχνεις αυτό είναι το βασικό συστατικό. Για να απαντήσω, όμως στην ερώτηση, ναι πιστεύω απόλυτα ότι μπορείς εύκολα να είσαι με κάποιον για μια ζωή αν είναι ο σωστός σύντροφος.»
Η νοσηλευτική
Μιλώντας για την δουλειά του και τις σπουδές του, είπε: «Σπούδασα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχω αρκετά πτυχία. Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην ψυχολογία και έχω ένα συμπληρωματικό πτυχίο στην επιστήμη της νοσηλευτικής. Ο τρόπος όμως που η νοσηλευτική δουλεύει στις Η.Π.Α. είναι ένα πτυχιακό πρόγραμμα το οποίο επιταχύνει την εκπαίδευση επιπλέον με κλινική μελέτη. Οπότε δούλεψα σαν ένας κανονικός εγγεγραμμένος νοσηλευτής για σχεδόν 7 χρόνια και μετά από λίγα χρόνια ενώ ήμουν σε αυτή τη διαδικασία γύρισα πίσω στις σπουδές και έλαβα το διδακτορικό μου. Στις διδακτορικές σπουδές έλαβα ένα πτυχίο, το οποίο στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται «εξειδικευμένος νοσηλευτής», το οποίο δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά σου επιτρέπει να ασκήσεις ιατρική αυτόνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως γίνεται εδώ με ένα ιατρικό πτυχίο. Νομίζω ότι ο πιο ισοδύναμος τίτλος εδώ στην Ελλάδα είναι αυτός του παθολόγου ενώ στη Νέα Υόρκη ως εξειδικευμένος νοσηλευτής μπορείς πραγματικά να εξειδικευτείς σε διαφορετικά πεδία μελέτης, αναλόγως με το που θέλεις να πας. Η δική μου ειδίκευση είναι στην σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των ανδρών.»
Πόσο άλλαξε η ζωή τους στην Ελλάδα
«Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ λόγω της δημοσιότητας. Νομίζω ότι πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι όταν μπήκαμε σε αυτό το ενδεχόμενο και πήραμε την απόφαση για τον Στέφανο να αγωνιστεί για την ηγεσία ενός κόμματος, πήραμε αυτή την απόφαση ξέροντας προφανώς ότι οι ζωές μας θα άλλαζαν. Και σ’ αυτή την αλλαγή προφανώς μπαίνεις στη δημόσια σφαίρα και οι ζωές σας ερευνώνται εξονυχιστικά από το κοινό», είπε ο Τάιλερ Μακμπέθ, μιλώντας για τις αλλαγές στην ζωή τους και πρόσθεσε: «Είχαμε προβλέψει τις περισσότερες από αυτές τις αλλαγές. Δεν μπορείς πραγματικά να ξέρεις τι πραγματικά να περιμένεις πριν συμβεί, αλλά ήταν πράγματα για τα οποία είχαμε προετοιμαστεί ψυχολογικά και συναισθηματικά. Δεν νομίζω ότι μας εξέπληξε αυτό και δεν έχει αναγκαστικά αλλάξει η καθημερινότητα μας.»
Η ιδιωτικότητα
Αναφερόμενος στο πόσο ιδιωτική μπορεί να είναι πλέον η ζωή τους ο Τάιλερ Μακμπέθ απάντησε: «Υπάρχει κάποια γραμμή ως προς την ιδιωτικότητα και όρια που θέλουμε να διατηρήσουμε, αλλά έξω απ’ αυτό πρέπει απλά να δεις πως θα τα καταφέρεις τόσο μόνος σου όσο και με τον άλλο. Και νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα όταν είσαι στη δημόσια σφαίρα είναι να παραμείνεις προσγειωμένος στο ποιος είσαι και να παραμείνουμε προσγειωμένοι κι ως ζευγάρι.»
Επίσης σημείωσε ότι: «Ειδικά εγώ προτιμώ να διατηρήσω τη ζωή μου ιδιωτική σε ένα βαθμό. Προφανώς όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση, όπως προείπα, δεν γίνεται τα πάντα να παραμείνουν σε μια ιδιωτική κατάσταση. Τώρα όπου πάμε οι άνθρωποι μας αναγνωρίζουν. Υπάρχει αυτή η αναγνωρισιμότητα πια. Έτσι το να έχεις μια κάμερα να σε ακολουθεί συνεχώς είναι ένα πράγμα. Αλλά το να μην μπορείς να πας τον σκύλο σου μια βόλτα ή κάτι παρόμοιο, το πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα, απλές καταστάσεις της ζωής που θα θέλαμε να παραμείνουν ιδιωτικά, όπως το να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από το σπίτι μας. Το τι κάνεις έξω από το σπίτι, στη δημόσια ζωή είναι μία διαφορετική συζήτηση.»
Η οικογένεια
Αναφερόμενος στα όσα έχουν ειπωθεί περί οικογένειας, ο σύζυγός του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Πιστεύω ότι τώρα έχουμε ήδη μια οικογένεια με τη Φάρλι, την οποία γνωρίσατε κιόλας στην αρχή της συνέντευξης, αλλά νομίζω ότι αν στο μέλλον αποκτήσουμε πραγματικά τη δυνατότητα να κάνουμε οικογένεια, θα θεωρήσουμε τους εαυτούς μας τυχερούς. Αυτός νομίζω είναι ο πιο απλός τρόπος να το δεις. Να τη η οικογένεια μου, ακριβώς εδώ! Ειλικρινά αν καταφέρουμε να έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε παιδιά στο μέλλον, θα είναι ευλογία. Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση μέχρι να το καταφέρουμε πραγματικά μια μέρα. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.»
Τα πεθερικά
«Δεν θα μπορούσα να πω καλύτερα πράγματα για την οικογένειά του. Είμαι πολύ κοντά στην οικογένειά του και εκείνος είναι πολύ κοντά στην οικογένειά μου. Νομίζω ότι και οι δύο μιλάμε με τα μέλη της οικογένειας του άλλου ξεχωριστά, εκτός από το να μιλάμε μαζί τους. Μιλάω με τη μαμά του πολύ συχνά, σχεδόν κάθε μέρα, αν όχι πολλές φορές την ημέρα, κάτι που είναι διασκεδαστικό γιατί, κοιτάξτε, μεγάλωσα στο νότο των ΗΠΑ. Είμαστε πολύ της οικογένειας και μεγάλωσα γύρω από ξαδέρφια, θείες, θείους, παππούδες και γιαγιάδες. Και έτσι ήταν πάντα μια πολύ στενή οικογενειακή κατάσταση, σύμφωνα με τη δική μου οπτική και το πως μεγάλωσα, να έχω δύο άτομα που εκτιμούν την οικογένεια όσο εκείνος και εγώ. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να φέρουμε αυτές τις δύο οικογένειες κοντά και έχουμε μια καταπληκτική σχέση.»
Η ισοτιμία
Μίλησε ακόμα για την μεταξύ τους σχέση, για την ισοτιμία και την μαγειρική. «Σίγουρα έχουμε μια πολύ ισότιμη σχέση. Μαγειρεύουμε και οι δύο. Δεν θα έλεγα ότι κανείς από τους δύο είναι σεφ, αλλά έχουμε ένα πολύ ισότιμο νοικοκυριό, όταν πρόκειται να κάνουμε απλώς καθημερινές δουλειές σπιτιού. Αλλά θα έλεγα, από την αρχή, ένα πράγμα που ήταν πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι η σχέση μας ήταν πάντα πολύ ισότιμη και ήμασταν πάντα στο ίδιο γήπεδο. Αλλά στην ερώτηση μαγειρικής, μαγειρεύει ένα πράγμα εξαιρετικό και αυτό είναι τα παϊδάκια. Έτσι μπορεί να μην μπορεί να μαγειρέψει ένα σωρό πράγματα. Αλλά έχει ένα συγκεκριμένο φαγητό στο οποίο είναι πολύ καλός.»
Τα Ελληνικά και η Ελλάδα
Ο Τάιλερ Μακμπέθ είπε ότι έχει αρχίσει να μαθαίνει ελληνικά: «Σιγά! Σιγά! Έχω ξεκινήσει μαθήματα. Βασικά σήμερα είχα μάθημα, οπότε είμαι στη δεύτερη εβδομάδα και πηγαίνω πέντε ημέρες την εβδομάδα στην πραγματικότητα. Έτσι, προσπαθώ πραγματικά να κάνω εντατικά μαθήματα. Ελάτε λοιπόν να με βρείτε πάλι σε έξι μήνες και ελπίζω να κάνουμε μια συζήτηση στα ελληνικά». «Λατρεύω την Ελλάδα, ειλικρινά. Δεν έχω νοσταλγήσει την πατρίδα μου. Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια, έχεις νοσταλγήσει το σπίτι σου από τότε που είσαι εδώ; Και δεν το έχω κάνει, και νομίζω ότι κυρίως αυτό έχει να κάνει με το πόσο δεμένος είμαι και με την οικογένειά του (Στέφανου). Αλλά επίσης, ξέρετε, οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί και σε καλοδέχονται εδώ. Οπότε δεν είχα κανένα πρόβλημα με την έννοια ότι «ένα λεπτό για να σκεφτώ. Μήπως δεν μου αρέσει η Ελλάδα; Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα!».