Μια το...Αριάδνη, μια το ένα μια το άλλο, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Αντώνης Ανηψητάκης...τρολάρει όσους κάνουν χρήση των μυθικών ονομάτων της Κρήτης για δική τους...αξιοποίηση!
"Παλιά οι αποικιοκράτες ερχόντουσαν με χάντρες, με χάντρες μάγευαν μάγους και φυλάρχους. Τη συνέχεια την ξέρετε.
Τώρα έρχονται με εταιρείες και σχέδια βαπτισμένα στην Μυθολογία, στην Ιστορία, στη Λαογραφία, στα τοπωνύμιά μας. Η εταιρεία που θα φτιάξει το αεροδρόμιο στο Καστέλι κόλλησε στο όνομα της το ARIADNE. Η άλλη στο Τοπλού ΜΙΝΟΑΝ, το σχέδιο της ITANOS GAIA, ένα από τα χωριά για τους γκόλφερς θα λέγεται MAGATZE, όπου υποθέτω θα ρέει whisky αντί για ρακί. Δεν ξέρω πως θα ονομάσουν την εταιρεία εξορύξεων στην Ήπειρο, ίσως DODONE, ούτε κι αυτή νοτιοδυτικά της ΚΡΗΤΗΣ, ίσως ELAFONISI, ίσως FALASARNA, ίσως POSEIDON, κάτι θα βρουν, από λέξεις άλλο τίποτα αυτή η γλώσσα" αναφέρει και συνεχίζει:
"Μια σκέψη και μια επιθυμία μόνον έχω ως φυλαρχούμενος.
Η σκέψη πρώτα. Πως μας εκδικούνται έτσι, τους αρχαίους εννοώ κατοίκους αυτού του τόπου που τους δάνεισαν τις έννοιες του σκέπτεσθαι. Λάθος, δεν εκδικούνται μόνο τους Έλληνες, εκδικούνται τον ανθρωπισμό που υποτίθεται πως ενστερνίστηκαν. Νομίζω πως το ‘χω εντοπίσει. Πήραν τις έννοιες, αλλά έχασαν το συμφραζόμενο κύκλο τους, αυτόν που τις έκανε συνεκτικές, έχασαν δηλαδή το μέτρο. Και τις μετέτρεψαν σε αναπτυξιακές γραμμές, σύμβολα της ύβρεως αλλά και της νεμέσεως, αναπτυξιακές γραμμές καταδικασμένες να μακραίνουν χωρίς τέλος. Όμως γιατί τυραννιέμαι να το εξηγήσω, ο Πλάτων το λέει καλύτερα. Άλλη μια φορά τον αντιγράφω: “πᾶσά τε ἐπιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης καὶ τῆς ἄλλης ἀρετῆς πανουργία, οὐ σοφία φαίνεται»
Και η επιθυμία. Αφού τις χάντρες θα τις φορέσετε που θα τις φορέσετε στους αρχηγούς μας και σε μας, παρακαλώ φορέστε τις στα Ελληνικά, με Ελληνικούς χαρακτήρες. Μιλήστε για το αεροδρόμιο της Αριάδνης, τα ξενοδοχεία του Μίνωα και της Ιτάνου, για τα πετρέλαια του Ποσειδώνα και της Δωδώνης. Θέλω αυτή τη χάρη, να τ’ ακούσω στη γλώσσα μου, να το διαβάζω στα Ελληνικά. Και δεν είναι από βίτσιο φίλοι μου, τρέφω μια κρυφή ελπίδα πως η γλώσσα μας, αν ακουστεί αυτούσια, έχει τη δύναμη να τους γελοιοποιήσει."