"Η Κρήτη να ξαναμπεί στις ζώνες παραγωγής φέτας"

Επιτακτική, όσο ποτέ, η ανάγκη για την φέτα...

Αναγκαία, όσο ποτέ, είναι μία πρωτοβουλία, από τους τοπικούς φορείς, ώστε η Κρήτη να διεκδικήσει τον όρο "ΦΕΤΑ" αφού χιλιάδες τόνοι γάλακτος κάνουν "φτερά" κάθε χρόνο από το νησί και καταλήγουν σε τυροκομικές μονάδες της Ελλάδας...

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Περιφέρεια Κρήτης στο εξωτερικό με την Αγροδιατροφική είναι σημαντικές, ωστόσο, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ, Σταύρος Γαβαλάς, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Ο ίδιος τονίζει ότι στις επόμενες συσκέψεις, με καλεσμένους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι σημαντικό να δίνουν το "παρών" όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι συσκέψεις αυτές να μη γίνονται σε κλειστά γραφεία...

Ο ίδιος καλεί ακόμη τους τυροκόμους της Κρήτης να βγουν συντονισμένοι και να βάλουν επιτακτικά το θέμα καθώς η Κρήτη είχε μείνει έξω από της ζώνες παραγωγής φέτας.

"Να ανοίξει ο φάκελος και να μπει και η Κρήτη στης ζώνες παραγωγής αφού ιστορικά  φέτα παράγεται στο νησί πολλά χρόνια πριν την κατοχύρωση του ονόματος"

Και προσθέτει:

"Γιατί λοιπόν, αφού αυτό το ευλογημένο προϊόν έχει τεράστια ζήτηση στο εξωτερικό, να μην ανοίξει ο φάκελος και να έχουν και οι Κρητικοί το προνόμιο να παράγουν ΦΕΤΑ με τεράστιο όφελος και για την τοπική παραγωγή και για τους κτηνοτρόφους αλλά και για τις τυροκομικές μονάδες του νησιού";

Ο κ. Γαβαλάς καταλήγει λέγοντας ότι η Κρήτη έχει για πρώτη φορά υπουργό γεωργίας από το νησί.

"Ας το 'εκμεταλλευτούμε' με την καλή έννοια και να βάλουμε  στο τραπέζι προτάσεις που θα ευνοήσουν τους παραγωγούς, τα προϊόντα και την τοπική οικονομία".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ