32.000 κλήσεις ζητούν επειγόντως είσπραξη από τον Δήμο Ηρακλείου!

Newsroom
Newsroom

Όταν θα αρχίσουν οι κατασχέσεις το πρόβλημα θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο

Είναι γνωστό το ζήτημα με τους χιλιάδες οφειλέτες προς το δήμο Ηρακλείου από χρέη περασμένων ετών, τον… πονοκέφαλο της δημοτικής αρχής με τις απροειδοποίητες κατασχέσεις, τις δεσμεύσεις ΑΦΜ και το πως θα διαχειριστούν ένα ζήτημα που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά η «καυτή πατάτα» με την αλλαγή του σχετικού νόμου "έσκασε" στα χέρια τους!

Όταν θα αρχίσουν οι κατασχέσεις το πρόβλημα θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο, καθώς οι περισσότεροι ευελπιστούσαν (λάθος όπως απεδείχθη) πως δεν θα πληρώσουν και τώρα που τους… θυμήθηκαν οι ξεχασμένες οφειλές, θα τρέχουν χωρίς να είναι σίγουρο πως θα προλάβουν!

Για να δείτε το μέγεθος του προβλήματος, μόνο οι βεβαιωμένες κλήσεις που θα πρέπει να εισπραχθούν προσεγγίζουν τις 32.000 και ... πάλι καλά θα πει κάποιος, αφού έφταναν τις 39.000, αλλά κόπηκαν 7.000 καθώς σύμφωνα με το νόμο δεν είχαν βεβαιωθεί προς τους οφειλέτες μέσα στο χρονικό ορίζοντα της 3ετίας (από τη μέρα που κόβεται η κλήση) κι έτσι γι’ αυτές χάθηκε το δικαίωμα να είναι απαιτητές.

Απ’ αυτές τις 32.000 κλήσεις θα πρέπει να γίνει το απαραίτητο "ξεσκαρτάρισμα" διότι έχουν κοπεί κλήσεις σε συμπολίτες μας που δεν είναι πλέον στη ζωή, αν και τα χρέη περνάνε και στους συγγενείς τους!

Την ίδια ώρα αναζητείται φόρμουλα και προς το Υπουργείο Εσωτερικών μήπως και υπάρξει αύξηση των δόσεων καταβολής των οφειλών, γενικώς πάντως είναι μια βόμβα στη σχέση πολίτη - δήμου που όταν σκάσει θα δημιουργήσει ένα μη διαχειρίσιμο ζήτημα!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ