Διακόπηκε η δίκη για το ταμειακό έλλειμμα στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αγίου Νικολάου

Για τις 26 Ιουνίου διακόπηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 250.000 ευρώ από τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Μαρίνας Αγίου Νικολάου με κατηγορούμενο τον πρώην διαχειριστή της.

Σε πρώτο βαθμό ο 53χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών. Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο ορκωτών λογιστών μετά από εντολή της δημοτικής Αρχής.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιμένει στην αθωότητα του και μάλιστα ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ζητούσε επίμονα να προσκομιστούν στο δικαστήριο από τις τράπεζες έγγραφα-μεταξύ των οποίων και επιταγές που φέρεται να είχε διακινήσει ο ίδιος το ελεγχόμενο διάστημα-ώστε να εξεταστούν και να αποδειχθεί, κατά τους ισχυρισμούς του, η αθωότητα του.

Τα έγγραφα αυτά ζητήθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής και τελικά διαβιβάστηκαν στο δικαστήριο με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις χθες, δηλαδή παραμονή της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για τις 26 Ιουνίου ώστε τα εν λόγω έγγραφα που αναφέρονται σε οικονομικά στοιχεία και συναλλαγές να εξεταστούν τόσο από την έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όσο και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε υποβάλλει και σχετικό αίτημα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ