"Καμπανάκι" προς τους δήμους από τον Χαρδαλιά - Ικανοποίηση για την πορεία της αντιπυρικής περιόδου

Χαρδαλιάς και Ματθαιόπουλος στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης

Στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, στο Ηράκλειο, βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Βασίλειο Ματθαιόπουλο και το Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά κ.Ιωάννη Πετρούτσο.

Ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης ξενάγησε τον κ.Χαρδαλιάς στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, ενώ ακολούθησε συνάντηση για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο με τους Διοικητές όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

"Να δώσουμε βαρύτητα στην πρόληψη και την καταστολή για την αποτροπή των πυρκαγιών. Ειδάλλως το παιχνίδι είναι χαμένο", είπε ο Νίκος Λαγουδάκης.

Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής τόνισε τα καλά στατιστικά της Κρήτης για φέτος, λέγοντας: "Η Κρήτη εφέτος με την προσπάθεια που καταβάλλεται, κατέγραψε μια επιτυχία. Δεν εφησυχάζουμε όμως. Υπάρχει ένας μήνας ακόμα, κι έχουμε μπροστά μας και τη χειμερινή περίοδο. Κι όπως γίνεται και με το Πατρινό Καρναβάλι, επειδή είμαι από την Πάτρα, με το που τελειώσει η εφετινή αντιπυρική περίοδος πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη".

Ο Αρχηγός εξήρε το γεγονός ότι μειώθηκαν οι ενάρξεις αλλά και το ότι έγιναν συλλήψεις κι έδωσε βάρος κι εκείνος στην άμεση ενημέρωση των πολιτών.

"Συγχαρητήρια, μπράβο! Έτσι θα πρέπει να προχωράμε. Ο πολίτης μας έχει ανάγκη", πρόσθεσε ο αρχηγός.

Ο γ.γ.Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς επισήμανε: "Έχει αξία για να εμάς να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται. Έχει αξία να συνεργαζόμαστε για να διορθώνουμε αρρυθμίες. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι και να δίνουμε λύσεις" συμπλήρωσε, αναγνωρίζοντας την "τεράστια προσπάθεια σε κάθε γειτονιά", επισημαίνοντας πως αυτό πρέπει να αναδειχθεί, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται ο σημαντικός ρόλος της αυτοκριτικής.

"Η λογική είναι να κρατήσουμε ο, τι θετικό υπήρχε και να χτίσουμε επάνω σε αυτό για να κάνουμε το σκοτάδι φως. Συνεχίστε την προσπάθεια και τους επόμενους μήνες θα είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά που θα έχουμε πετύχει" τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Λαγουδάκης, από την πλευρά του, υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συνεισφορά των πεζοπόρων τμημάτων στις προσπάθειες που γίνονται για την άμεση αντιμετώπιση των συμβάντων.

Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας απηύθυνε και μια προειδοποίηση προς τους δήμους. Ο κ.Χαρδαλιάς προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι δήμοι θα υποβάλλουν απολογιστικά στοιχεία για τις δράσεις πολιτικής προστασίας αλλά και τη συνδρομή τους σε περιπτώσεις πυρκαγιών και άλλων έκτακτων αναγκών, ανέφερε: "θα βάλουμε τάξη. Σαν μια μορφή αξιολόγησης, όποιος Δήμος δεν υποβάλει απολογιστικά στοιχεία, δεν θα χρηματοδοτείται την επόμενη χρονιά".

"Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και η δουλειά που γίνεται εδώ είναι πολύ σημαντική", είπε ο κ.Χαρδαλιάς, κλείνοντας τη σύσκεψη, κι αφού έλαβε ως δώρο από τον Νίκο Λαγουδάκη, μια τιμητική πλακέτα, ένα κρητικό μαντίλι και μια βούργια με κρητικά προϊόντα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ