Γερμανική "χείρα βοηθείας" 380 εκατ. ευρώ στην Condor, αεροπορική θυγατρική της Thomas Cook

Θα λάβει έκτακτη δανειακή ενίσχυση ύψους 380 εκατ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, μετά από έγκριση του σχετικού αιτήματός της.

Η αεροπορική εταιρεία Condor, με έδρα στην Φρανκφούρτη, θυγατρική της Thomas Cook, η οποία κατέρρευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα λάβει έκτακτη δανειακή ενίσχυση ύψους 380 εκατ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, μετά από έγκριση του σχετικού αιτήματός της.

Το δάνειο - γέφυρα θα πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα έχει διάρκεια έξι μηνών, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, η οποία απασχολεί περί τις 5.000 υπαλλήλους. Περίπου 240.000 τουρίστες βασίζονται στην Condor για την επιστροφή τους στη Γερμανία από τις διακοπές τους, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε "εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις" με την Κομισιόν σχετικά με το δάνειο, ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση αργά το βράδυ της Τρίτης, προσθέτοντας ότι η Condor θα πρέπει να λάβει προστασία από τους πιστωτές της Thomas Cook. Η Κομισιόν δεν προέβη από την πλευρά της σε κάποιο σχόλιο.

"Είμαστε υγιής εταιρεία και η ρευστότητα που έχουμε παραγάγει στο παρελθόν θάφτηκε από την μητρική εταιρεία", δήλωσε ο CEO της Condor, Ralf Teckentrup. την Τρίτη στους δημοσιογράφους. "Το συγκεκριμένο δάνειο - γέφυρα θα μας βοηθήσει να βγάλουμε τον ερχόμενο χειμώνα. Το καλοκαίρι, μια αεροπορική εταιρεία σαν κι εμάς δεν χρειάζεται τέτοιο δανεισμό".

Η Thomas Cook υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα, ενώ τα κερδοφόρα τμήματα του ομίλου παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ