6 τροφές για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης

Newsroom
Newsroom

Η έκθεση στα αλλεργιογόνα της άνοιξης, όπως η γύρη των φυτών που εξαπλώνεται παντού, προκαλεί μια σειρά συμπτωμάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα.

Μπούκωμα, καταρροή, φτέρνισμα, φαγούρα στη μύτη και τον ουρανίσκο, είναι τα βασικά, ενώ όσοι υποφέρουν από βρογχικό άσθμα, ταλαιπωρούνται επίσης από βήχα, βάρος στο στήθος, δύσπνοια, φλέματα, συριγμό στην αναπνοή.

Σε μερικούς από τους αλλεργικούς ασθενείς την άνοιξη εμφανίζονται και συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας, μια μορφή εκζέματος, με ξηροδερμία, ερυθρότητα, φαγούρα, απολέπιση, ακόμα και πληγές από το έντονο ξύσιμο. Σε πιο βαριά περιστατικά, στο ταλαιπωρημένο δέρμα προκαλούνται και μολύνσεις.

Καθώς δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τις αλλεργίες, πρωταρχικός στόχος είναι η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν οι παρακάτω τροφές:

Μήλο: Περιέχει κερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που προστατεύει από τις αλλεργίες και το άσθμα, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη και αντιισταμινική δράση. Οι πολυφαινόλες του μήλου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας.

Μπρόκολο: Εκτός από κερσετίνη, περιέχει επίσης σουλφοραφάνη, μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Η σουλφοραφάνη έχει αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις φλεγμονές στο αναπνευστικό, οι οποίες ευθύνονται για την εκδήλωση του άσθματος, της αλλεργίας και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ