Στο στόχαστρο των αρχών τo... E9 της Εύας Καϊλή

Newsroom
Newsroom

Τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε σειρά αγοραπωλησιών, χωρίς μερικά ακόμη να έχουν φανεί στις δηλώσεις πόθεν έσχες της

Στις φυλακές του Χάρεν παραμένει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, προκειμένου οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου να κρίνουν αν θα προφυλακιστεί τελικά ή όχι.

Aνάμεσα στα ερωτήματα που προκύπτουν από την πεντάωρη κατάθεσή της, είναι γιατί η Ευρωβουλευτής προτίμησε να ζητήσει από τον πατέρα της να απομακρύνει τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα από το διαμέρισμά της, αντί να ζητήσει, από την στιγμή που τα εντόπισε, τη συνδρομή των βελγικών αρχών. Στον ίδιο προβληματισμό προστίθεται ως εύλογη απορία το γιατί η κ. Καϊλή γνώριζε ότι έπρεπε να επιστραφούν σε κάποιον τρίτο δικαιούχο τα χρηματικά ποσά, που εντοπίστηκαν εντός της οικίας της, δεδομένου ότι δηλώνει πλήρη άγνοια για την υπόθεση.

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αναμένεται να ζητήσουν οι Βέλγοι δικαστές στις 22 Δεκεμβρίου από την Εύα Καϊλή, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παραταθεί η κράτησή της ή θα αφεθεί ελεύθερη. Τη στιγμή που, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Repubblica», η σύλληψη της δεν ήταν στο αρχικό πλάνο της αστυνομικής επιχείρησης, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα σπίτι της, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, δημοσιογράφος της εφημερίδας παρατήρησε ότι οι Βέλγοι δικαστές μέχρι σήμερα δεν έχουν πειστεί ότι η έμπειρη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής δεν γνώριζε για την παρουσία των χρημάτων στο σπίτι της. Πολύ περισσότερο, όταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σκόπευαν αμφότεροι οι κ. Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στην Ελλάδα, ιδρύοντας εταιρία Real Estate, στην οδό Σκουφά, στην Αθήνα.

To... E9 της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, άλλωστε, έχει τεθεί για τα καλά στο στόχαστρο των Αρχών και στην Ελλάδα, καθώς η κ. Καϊλή τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε σειρά αγοραπωλησιών, χωρίς μερικά ακόμη να έχουν φανεί στις δηλώσεις πόθεν έσχες της, όπως ένα ακίνητο 7 στρεμμάτων, στην Πάρο, το οποίο αγόρασε τη φετινή χρονιά.

Τέλος, στην περίπτωση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε, χθες, και ο δικηγόρος των Βρυξελλών, Ορέστης Ομράν, ο οποίος ειδικεύεται στο τραπεζικό δίκαιο.

«Το ζήτημα εδώ είναι με ποια αδικήματα θα κατηγορηθεί… Αν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή για δωροληψία ή άλλο αντίστοιχο αδίκημα. Οι ποινές που προβλέπει ο βελγικός ποινικός κώδικας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι από έξι μήνες έως 10 χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής στην οργάνωση. Αν, για παράδειγμα, τη διευθύνει, τότε η ποινή θα είναι στα 10 χρόνια. Αν απλά συμμετέχει ή βοηθάει, τότε είναι κατά πολύ μικρότερη» είπε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση που η ομολογία του συντρόφου της τη βοηθά στο να αθωωθεί, ο Ομράν σημείωσε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας.

«Αν είναι ελαφρυντική η ομολογία του συντρόφου της (που προσπάθησε να την απαλλάξει), τότε θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας. Το λέω γιατί φαίνεται πως ο σύντροφός της προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια ευνοϊκότερη διαχείριση που έχει η νομοθεσία για όσους συνεργάζονται με τις Αρχές, κι αν δώσει επαρκή στοιχεία που θα την αθωώνουν, τότε η ποινική μεταχείρισή της θα είναι καλύτερη του συντρόφου της» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Θα έχει σοβαρότερη ποινή στην Ελλάδα απ’ ότι στο Βέλγιο, αν βρεθεί κάτι σε βάρος της

Πηγή: protothema

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ